• 16 Μαΐου, 2021

Χατζηδάκης: Τέλος στην «Οδύσσεια» 12 ετών – Ξεκίνησε η παράδοση των πρώτων εργατικών κατοικιών στην Ελευσίνα

 Χατζηδάκης: Τέλος στην «Οδύσσεια» 12 ετών – Ξεκίνησε η παράδοση των πρώτων εργατικών κατοικιών στην Ελευσίνα

Ξεκίνησε σήμερα η παραχώρηση των πρώτων εργατικών κατοικιών στην Ελευσίνα, με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη να παραδίδει ο ίδιος τα κλειδιά σε δύο οικογένειες.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της σημερινής ημέρας, καθώς, μετά από πολυετή καθυστέρηση, ξεκινά η σταδιακή παράδοση στους δικαιούχους οικιστές των πρώτων 40 εργατικών κατοικιών του οικισμού «Ελευσίνα ΙV» του ΟΑΕΔ στο παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας. Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι, μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα παραδοθούν και οι υπόλοιπες 40 κατοικίες του οικισμού «Ελευσίνα V».

Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας αναφέρει ότι η παράδοση των 80 εργατικών κατοικιών στην Ελευσίνα ήταν μία Οδύσσεια, καθώς κράτησε 12 χρόνια, ενώ υπογραμμίζει ότι η παράδοση των κατοικιών σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου.

Όπως είπε, σήμερα, παραδίδονται οι 40 πρώτες εργατικές κατοικίες, ενώ πολύ σύντομα θα παραχωρηθούν και οι υπόλοιπες 40, «χάρη στις προσπάθειες που έκανε το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του ΟΑΕΔ».

Συνεχίζουμε, για να κλείσουμε αντίστοιχες εκκρεμότητες στην Κέρκυρα, στα Γιαννιτσά και στα Γρεβενά. Είναι διπλή υποχρέωσή μας, λόγω και της κρίσης του κορονοϊού, που ταλανίζει την πατρίδα μας, να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους του μόχθου. Δέσμευσή μας είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε όλα τα επίπεδα, για να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας” σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.