• 6 Δεκεμβρίου, 2021

Bloomberg: Η ΕΕ θα προτείνει 9μηνη ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού

 Bloomberg: Η ΕΕ θα προτείνει 9μηνη ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Υποχρεωτική θα είναι μετά τους εννέα μήνες η τρίτη δόση του εμβολιασμού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν κρίνει κανείς από τις σκέψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ισχύει για 9 μήνες το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει την εννεάμηνη ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για όσους ταξιδεύουν εντός των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πληροφορίες του πρακτορείου κάνουν λόγο για πρόταση προς τις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν από τις 10 Ιανουαρίου τα σύνορά τους για όλους όσοι θα έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Νέο “χτύπημα” Μπατζελή :Κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το κοιτάξεις

Επιπλέον, οδηγίες για τα ταξίδια εκτός ΕΕ, αναμένονται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ πιέζουν ώστε να εξομαλυνθούν οι διαφορές στα μέτρα που έχουν ληφθεί ανά κράτος αναφορικά με τη διάρκεια των εμβολιασμών και τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών για ευάλωτες ομάδες, η Ιταλία έχει επιβάλει περιορισμούς στους ανεμβολίαστους και η Δανία εξετάζει το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Αυστρία έχει περιορίσει τα ταξίδια αναψυχής ως μέρος του γενικού lockdown τριών εβδομάδων.

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη αναμένεται να γίνει αναθεώρηση των κανόνων που ισχύουν και να οδηγήσει την ΕΕ στην κατάργηση από 1ης Μαρτίου της λεγόμενης «λευκής λίστας», δηλαδή του καταλόγου των χωρών από όπου μπορούν να εισέρχονται στην ομάδα των 27 κρατών ταξιδιώτες ανεξάρτητα από το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι νέοι, αναθεωρημένοι κανόνες αναμένεται επίσης να επιτρέψουν στα παιδιά ηλικιών από 6 ως 17 ετών να ταξιδεύουν με αρνητικό μοριακό τεστ λίγο πριν την αναχώρηση, ακόμα και αν δεν έχουν εμβολιαστεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με την πρόταση, όσοι ταξιδιώτες έχουν κάνει εμβόλιο το οποίο δεν έχει την έγκριση του ΠΟΥ, καθώς και εκείνοι που έχουν νοσήσει, θα χρειάζονται απόδειξη αρνητικού τεστ PCR.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού για ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά σε άτομα των 60 ετών μόνο μετά τη λήψη και της ενισχυτικής δόσης.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.