• 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Big Brother – Κουλτούρα βιασμού: Εταιρείες αποσύρουν τις χορηγίες – Στον αέρα το ριάλιτι;

 Big Brother – Κουλτούρα βιασμού: Εταιρείες αποσύρουν τις χορηγίες – Στον αέρα το ριάλιτι;

Η κουλτούρα βιασμού που μεταδόθηκε μέσω του Big Brother σε απευθείας σύνδεση δια στόματος Αντώνη Αλεξανδρίδη προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Και ενώ το ΕΣΡ με το γράμμα του νόμου δεν μπορεί να τιμωρήσει τον ΣΚΑΪ, τον “τιμωρούν” όμως οι χορηγοί οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλο ανακοινώνουν ότι σταματούν τη διαφήμιση μετά από τα όσα ακούστηκαν.

«Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται όλες οι επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού η μικρή μας χορηγία για τη διαφήμιση στους τίτλους τέλους του reality θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι θετικό. Όμως, μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ανεξαρτήτως του κόστους δεν μπορεί να πράξει αλλιώς, πόσο μάλλον όταν το management της είναι “γυναικοκρατούμενο”. Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης» αναφέρει η Rigas Furniture.

«Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας αποχωρεί από την χορηγία της, με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Καταδικάζουμε αντίστοιχες απόψεις και συμπεριφορές οι οποίες δε μας πρεσβεύουν» αναφέρει η εταιρεία στρωμάτων Candia.