• 5 Δεκεμβρίου, 2020

“Ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα”: Τσουχτερό κρύο και “επικίνδυνα νερά”

 “Ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα”: Τσουχτερό κρύο και “επικίνδυνα νερά”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για νέες βροχοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Κρήτης στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερέα, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες προειδοποιεί και για σήμερα Δευτέρα ο Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα τα σύννεφα που θα φέρουν βροχές θα εισβάλλουν από τη μαύρη θάλασσα και μέσω του Αιγαίου θα καλύψουν τις περιοχές αυτές στις οποίες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς έχουν δεχτεί μεγάλο όγκο νερού το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης οι βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

«Συνεχίζεται φίλες και φίλοι το «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» ή αλλιώς το «κόλλημα» του καιρού των τελευταίων ημερών (πολύ απλά, ένα αέρινο τείχος εδώ και μέρες έχει απλωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης εμποδίζοντας τα βαρομετρικά χαμηλά από τον Ατλαντικό να κινηθούν προς το εσωτερικό της ενώ περιφερειακά χαμηλά όπως αυτό νότια της Κρήτης παραμένουν σχεδόν στάσιμα δίνοντας και ξαναδινοντας φαινόμενα στις ίδιες περιοχές).

Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα εικοσιτετράωρα δίνοντας εν δυνάμει «επικίνδυνα νερά» κυρίως στη Κρήτη!

Όπως τόνισα και και από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας μέσα από τα 15 λεπτά δελτία καιρού της ΕΡΤ3, προσωπικά θεωρώ αναγκαία μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα αλλά και κατά διαστήματα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Κρήτης καθώς ήδη έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο!» αναφέρει σε ανάρτησή του.

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/2710907722481962

Μπορεί οι βροχές να κατευθύνονται στη νότια και ανατολική χώρα ωστόσο και στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θυμίζει χειμώνα καθώς ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες το κρύο είναι τσουχτερό.

Μάλιστα, σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία σήμερα έπεσε κάτω από τους μηδέν βαθμούς.

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/2711701539069247