• 20 Απριλίου, 2021

ΑΠΘ: Έξω οι φοιτητές, μέσα τα ΜΑΤ – Μάθημα στο γρασίδι μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας

 ΑΠΘ: Έξω οι φοιτητές, μέσα τα ΜΑΤ – Μάθημα στο γρασίδι μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας

Δια ζώσης διάλεξη, όπως οι ίδιοι τη χαρακτηρίζουν, στο γρασίδι της Φιλοσοφικής, πραγματοποίησαν φοιτητές του ΑΠΘ, υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης μετά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της πρυτανείας.

Η διάλεξη από δικηγόρο και υποψήφιο διδάκτορα της Νομικής στο Ποινικό Δίκαιο είχε θέμα «Εισαγωγή στο Ποινικό Δίκαιο & στη Θεωρία της Ποινής» και, όπως αναφέρουν οι φοιτητές, μέσω της διάλεξης «στείλαμε το μήνυμα πως το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και τις ανάγκες τους».

Παράλληλα, οι φοιτητές κατήγγειλαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, δίπλα στα γρασίδια φιλοσοφικής όπου διεξαγόταν η διάλεξη. «Τους κάναμε ξεκάθαρο: δεν έχουν θέση στις σχολές μας!» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτουν: «Η πολύμορφη δραστηριότητα, η ζωντανή παρουσία των φοιτητών είναι που μπορεί να εμποδίσει στη πράξη την εφαρμογή του νέου απαράδεκτου νόμου Κεραμεως – Χρυσοχοΐδη, είναι αυτή που απαντάει στη καταστολή. Συνεχίζουμε τη πλούσια δραστηριότητα των συλλόγων! Επιστρέφουμε στα πανεπιστήμια μας».

Να σημειωθεί πως η διάλεξη διοργανώθηκε μετά από σχετική απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής.

H διάλεξη, με τίτλο «Εισαγωγή στο Ποινικό Δίκαιο & στη Θεωρία της Ποινής» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της καμπάνιας Φοιτητικών Συλλόγων «1 χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια – Ως εδώ» και με το αίτημα «να γίνουμε φοιτητές ξανά».

«Το ΑΠΘ βρίσκεται υπό αστυνομική κατάλήψη, υπό συνεχή αστυνομική πολιορκία, με φοιτητές και καθηγητές σε έξωση» κατήγγειλαν καθηγητές και καθηγήτριες της «Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών» που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου απέναντι από το ΑΠΘ.