Σύνταγμα: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των θυμάτων από τα Τέμπη

 Σύνταγμα: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των θυμάτων από τα Τέμπη

Τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που σβήστηκαν άρον άρον χτες το βράδυ κατόπιν εντολής του Φρουραρχείου της Βουλής ξαναγράφουν οι φοιτητές, στο πλαίσιο του νέου συλλαλητηρίου κατά των ιδιωτικών πανεπιστημιών.

Γράφουν επίσης «Το αίμα ούτε σβήνεται, ούτε ξεγράφεται – Μόνο ουρλιάζει για δικαίωση».

Χθες το βράδυ συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων έσβησαν με πλυστικό μηχάνημα τα 57 ονόματα. Μετά τον σάλο, σήμερα το πρωί, η αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου, Ρωξάνη Μπέη με δήλωσή της σημείωσε ότι «ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια», ζητώντας παράλληλα συγνώμη από «τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

Ωστόσο αργότερα, η Ρωξάνη Μπέη με νέα δήλωσή της έκανε γνωστό ότι τα ονόματα σβήστηκαν «μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής».

Αμέσως μετά, πηγές του φρουραρχείου σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν σημείωναν ότι η εν λόγω εντολή δόθηκε, «όπως συνηθίζεταιχωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα».

Αναλυτικά, οι εν λόγω πηγές ανέφεραν ότι «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεταιχωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου».

Σχετικά Άρθρα