Αποκάλυψη Politico (22/6) για παρουσία Σχοινά σε φεστιβάλ ακροδεξιών και φασιστών στην Ιταλία – Αναζητούνται απαντήσεις από Κομισιόν (vid)

 Αποκάλυψη Politico (22/6) για παρουσία Σχοινά σε φεστιβάλ ακροδεξιών και φασιστών στην Ιταλία – Αναζητούνται απαντήσεις από Κομισιόν (vid)

Όπως αποκαλύφθηκε ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς παρευρέθηκε και συμμετείχε στη συζήτηση σε φεστιβάλ ακροδεξιών και νεοφασιστών στην Ιταλία.

Την είδηση μετέδωσε στις 22 Ιουνίου το Politico. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Hannah Roberts και Giorgio Leali «… τον Δεκέμβριο, στο ετήσιο φεστιβάλ Atreiu – μια εκδήλωση για τη δεξιά νεολαία της Ιταλίας που ιδρύθηκε από τη Μελόνι το 1998 – προσκλήθηκαν και παρέστησαν υπουργοί και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς ως ομιλητές».

Ο Έλληνας πολιτικός και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με καταγωγή από την ιστορική Φούρκα της Χαλκιδικής υπέπεσε σε βαρύ πολιτικό ατόπημα εκτός και αν ο ίδιος θεωρεί ότι μίλησε σε μια συγκέντρωση και σε ένα φεστιβάλ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Την ίδια στιγμή υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα τόσο για τον ίδιο όσο και την Κομισιόν και είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχουν δοθεί απαντήσεις από τις 22 Ιουνίου που το δημοσίευμα ήρθε στο φως.

Όπως αναφέρει επίσης το Politico, τα ολισθήματα του αντιπροέδρου της Κομισιόν δεν σταματούν εκεί. Πρόσφατα, φέρεται να “έσπασε” την συμφωνία μεταξύ των μελών της Επιτροπής να μην συναντούν και να μην αναπτύσσουν πολιτικές επαφές με ακροδεξιά κόμματα, καθώς συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ακροδεξιού ισπανικού Vox.

Γράφει το Politico:

Europe’s far right and the new racist normal

JULY 20, 2022 05:02 AM

As prejudiced rhetoric becomes a political fixture across the bloc, Europe is setting a disturbing tone.…Just recently, for example, Vice President of the European Commission Margaritis Schinas appeared to break the “cordon sanitaire” policy when he met with MEPs from Spain’s far-right Vox party — a policy that was, ironically, used as a mechanism to limit far-right influence with the rise of Jean-Marie Le Pen’s National Front party in 1980s.…

Παναγιώτης Δρίβας