• 28 Ιανουαρίου, 2022

Απεργούν οι τραυματιοφορείς: “Φτάνει πια η κοροϊδία της κυβέρνησης – Κινδυνεύουν οι ασθενείς”

 Απεργούν οι τραυματιοφορείς: “Φτάνει πια η κοροϊδία της κυβέρνησης – Κινδυνεύουν οι ασθενείς”

Στους δρόμους βγαίνουν οι τραυματιοφορείς, κηρύσσοντας πανελλαδική κινητοποίηση για αύριο, Πέμπτη, με 24ωρη απεργία για τα νοσοκομεία της περιφέρειας και 5ωρη στάση εργασίας 10:00- 15:00 για τα νοσοκομεία της Αττικής, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων.

«Τα νοσοκομεία ξέμειναν από τραυματιοφορείς, ασθενείς κινδυνεύουν μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, 820 συνάδελφοι του ΟΑΕΔ η σύμβασή τους λήγει τον Φεβρουάριο του 2022, 480 συνάδελφοι επικουρικοί η σύμβασή τους λήγει 31 Μαρτίου 2022. Και μετά τι γίνεται;» αναρρωτιούνται οι τραυματιοφορείς και τονίζουν ότι εργάζονται «χωρίς άδειες με ένα ή κανένα ρεπό την εβδομάδα, παράνομες διπλοβάρδιες απόγευμα-πρωί-νύχτα, απλήρωτες δεδουλευμένες βάρδιες από τον Αύγουστο». Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «δεν πάει άλλο, φτάνει πια η κοροϊδία».

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει την κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων και καλεί την κυβέρνηση να κάνει άμεσα μόνιμες προσλήψεις τραυματιοφορέων και να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους (ΟΑΕΔ – επικουρικούς), οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Αναφέρεται ότι τον Φεβρουάριο 2022, λήγει η σύμβαση 820 εργαζομένων από τον ΟΑΕΔ και τον Μάρτιο 480 επικουρικών.