Κεραμέως: Το Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία διαρκείας της ΑΔΕΔΥ

 Κεραμέως: Το Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία διαρκείας της ΑΔΕΔΥ

«Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή μας και έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή διαρκείας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων» αναφέρει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

   «Συνεχίζουμε δυναμικά τις προσπάθειες για ένα καλύτερο δημόσιο, στο οποίο το ανθρώπινο δυναμικό του θα βελτιώνεται διαρκώς και το οποίο θα εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη» επισημαίνει η κ. Κεραμέως.

Η ΑΔΕΔΥ για την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

«Εκδόθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, η υπ’ αρ.228/2024 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στην αγωγή κατά της αποχής από την αξιολόγηση ν. 4940/2022, η οποία κρίνει την απεργία-αποχή ως τυπικώς παράνομη, επειδή δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο υποχρέωση για γνωστοποίηση των αιτημάτων της τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, πριν από την κήρυξη της απεργίας, όπως επίσης και επειδή δεν τηρήθηκε η υποχρέωση για διεξαγωγή δημοσίου διαλόγου» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ενημερωτικό της σημείωμα.

Όπως επισημαίνει, «το δικαστήριο, αφού έκρινε την απεργία ως τυπικώς παράνομη, δεν προχώρησε στην εξέταση τυχόν λόγων για τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως καταχρηστικής ή πολιτικής. Η απόφαση παράγει αποτελέσματα από την κοινοποίησή της, η οποία αναμένεται».

Σχετικά Άρθρα