• 27 Νοεμβρίου, 2020

Αλ. Τσίπρας:”Το Πολυτεχνείο ακόμα ενοχλεί”- Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ

 Αλ. Τσίπρας:”Το Πολυτεχνείο ακόμα ενοχλεί”- Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ

Αντιπροσωπεία υπό τον Αλ. Τσίπρα στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Η εκδήλωση «δεν χωράει στα αντισυνταγματικά όρια της κυβέρνησης». Ν. Ηλιόπουλος, Ν. Βούτσης μίλησαν Στο Κόκκινο.
Με τήρηση όλων των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στον χώρο μπροστά από τα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το πρωί της Τρίτης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Αλ. Τσίπρας.

Η ακριβής ώρα της παρουσίας της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ δεν ανακοινώθηκε, προκειμένου να μην υπάρξει αυθόρμητη προσέλευση περισσότερων πολιτών. Σύντομη ομιλία απηύθυνε ο Π. Καυδιανός.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΑΤ-ΕΣΑ

Όπως επσημαίνει η Κουμουνδούρου, “η επιβεβαίωση της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να τιμήσει έμπρακτα την επέτειο του Πολυτεχνείου έρχεται την ώρα που είναι σε εξέλιξη τα έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης, με απαγόρευση συναθροίσεων, drone, ελικόπτερα και 5.000 αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας. Η πρωτοφανής αυτή κίνηση της κυβέρνησης να αμφισβητήσει το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι με μία αστυνομική απόφαση, οδήγησε σε ένα ιστορικό κοινό κείμενο από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και MέΡΑ25”.

«Το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ μία εθνική εορτή και γι’ αυτό ενοχλεί», σημείωσε σχετικά ο Αλ. Τσίπρας. Σημειώνεται εξάλλου ότι δεν υπήρξε εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία, σχετικά με απαγόρευση της συγκέντρωσης 4 ή και περισσότερων ατόμων, όπως δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, σε αντίθεση με όσα επικαλείται για την εν λόγω απόφαση η αστυνομία.

Ν. Ηλιόπουλος: Δεν θα υποταχθούμε στους όρους του αυταρχισμού

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνειδητά και για μικροκομματικό όφελος, επιλέγει να μετατρέψει την υγειονομική κρίση και την αποτυχία της να στηρίξει την οικονομία σε κρίση δημοκρατίας. Η κυβέρνηση με μια συνειδητή πολιτική επιλογή καταστολής επιλέγει να βάλει σε… καραντίνα την ίδια τη Δημοκρατία μας, μετατρέποντας το Πολυτεχνείο σε αστυνομοκρατούμενο τόπο και βάζοντας απέναντί της κάθε δημοκρατικό πολίτη». Με τα παραπάνω περιέγραψε τις αποφάσεις της ΝΔ που υλοποιεί η ΕΛΑΣ ανήμερα της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.