• 24 Ιανουαρίου, 2022

Αιφνίδιος θάνατος υγειονομικού δύο μέρες αφότου έκανε το εμβόλιο

 Αιφνίδιος θάνατος υγειονομικού δύο μέρες αφότου έκανε το εμβόλιο

Μόλις δύο ημέρες αφότου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τη νόσο COVID-19, η Σόνια Ασεβέντο, 41χρονη υγειονομική υπάλληλος στην Πορτογαλία, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τον πατέρα της.

Συγκεκριμένα, με βάση σχετικό δημοσίευμα της «Daily Mail», η Ασεβέντο, μητέρα δύο παιδιών, πέθανε στο σπίτι της, την Πρωτοχρονιά, και εκκρεμεί η διενέργεια νεκροψίας για να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου της.

Η υγειονομική υπάλληλος στην Παιδιατρική Κλινική, στο Πορτογαλικό Ινστιτούτο Ογκολογίας στο Πόρτο, δεν είχε δυσμενείς παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό, όπως λέγεται.

Εντούτοις, ο πατέρας της εκλιπούσας, Μπίλιο Ασεβέντο, σε δηλώσεις σε τοπικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, ζητά απαντήσει για τον αιφνίδιο θάνατο της κόρης του.

Σε σχετική ανακοίνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος που εργαζόταν η Ασεβέντο τονίζεται:

«Όσον αφορά στον ξαφνικό θάνατο μιας βοηθού από το Πορτογαλικό Ινστιτούτο Ογκολογίας του Πόρτο, την 1η Ιανουαρίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει το γεγονός και εκφράζει ειλικρινά τη λύπη του στην οικογένεια και τους φίλους της και βεβαιώνει ότι η απώλεια της είναι επίσης αισθητή εδώ».
Για τον θάνατο της υγειονομικής υπαλλήλου έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας και στη χώρα, από την έναρξη της πανδημίας της νόσου COVID-19, έχουν καταγραφεί 431.623 επιβεβαιωμένες μολύνσεις και 7.196 θάνατοι, σύμφωνα με τα -μέχρι στιγμής- στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.