Ισπανία: Καμπάνα έπεσε στο κεφάλι τουρίστα – Νεκρός ο 30χρονος

 Ισπανία: Καμπάνα έπεσε στο κεφάλι τουρίστα – Νεκρός ο 30χρονος

Ένας 30χρονος τουρίστας χτυπήθηκε θανάσιμα από μια τεράστια καμπάνα εκκλησίας κατά τη διάρκεια μιας ισπανικής παράδοσης. Το απίστευτο δυστύχημα συνέβη σήμερα το πρωί πριν από τις 7.30 π.μ., όταν το θύμα επισκεπτόταν τον πύργο μιας εκκλησίας στο El Pinell de Brai, στην Ταραγόνα.

Κάθε χρόνο, οι επισκέπτες καλούνται να ανέβουν στο καμπαναριό της εκκλησίας Sant Llorenç πριν από την Santa Magdalena romeria, μια γιορτή μετά το Πάσχα. Ο άνδρας πέθανε ακαριαία όταν μια καμπάνα που χτυπούσε για να αναγγείλει την τελετή τον χτύπησε στο κεφάλι.

Σύμφωνα με αυτό το έθιμο, μια ομάδα κατοίκων ανεβαίνει στο καμπαναριό, συμπεριλαμβανομένου του θύματος, γιου μιας οικογένειας που κατοικεί στη Βαρκελώνη αλλά συνδέεται με την πόλη. Μόλις έφτασε στην κορυφή, μια καμπάνα χτύπησε τον άνδρα, με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία.

Οι γιατροί προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να τον επαναφέρουν στη ζωή. Στο σημείο έσπευσε επίσης ένα πλήρωμα της πυροσβεστικής για να ανασύρει τη σορό του.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα. Στο σημείο κλήθηκε επίσης μια ομάδα ψυχολόγων για να στηρίξει την οικογένεια και τους φίλους του. Η δήμαρχος του Pinell de Brai, Laura Vallespí, κήρυξε τριήμερο πένθος μετά τον θάνατο του νεαρού άνδρα, ο οποίος καταγόταν από την πόλη Terra Alta. Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Santa Magdalena έχουν επίσης ανασταλεί.

«Υπήρχε πάντα η παράδοση να χτυπάμε την καμπάνα για τη Santa Magdalena», δήλωσε η ίδια. «Δυστυχώς, αυτό δεν είχε καλή κατάληξη σήμερα».

Η δήμαρχος δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην παράδοση του χτυπήματος της καμπάνας.

«Σίγουρα θα πρέπει να γίνει διαφορετικά. Θα αφήσουμε τη σημερινή ημέρα να περάσει γιατί είμαστε σε κατάσταση σοκ και στη συνέχεια θα το αξιολογήσουμε μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου, του συλλόγου Santa Magdalena και της εκκλησίας», είπε.

Σχετικά Άρθρα