• 2 Δεκεμβρίου, 2020

Αδ.Γεωργιάδης προς σούπερ μάρκετ: “Μην σκεφτεί κανείς να κάνει αρπαχτές”

 Αδ.Γεωργιάδης προς σούπερ μάρκετ: “Μην σκεφτεί κανείς να κάνει αρπαχτές”

Στην παρατήρηση που έθεσε στον Άδωνι Γεωργιάδη ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ότι «από την ημέρα που ξεκίνησε το δεύτερο lockdown, έχουμε συνεχείς ανατιμήσεις των σούπερ μάρκετ σε βασικά είδη διατροφής, όπως καταγράφεται από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο υπουργός «πιστεύω ότι η συμπεριφορά των καταναλωτών μπορεί να επηρεάσει τις τιμές προς τα κάτω. Εμείς θα κάνουμε ελέγχους για τις τιμές. Είναι προφανές ότι εκεί που υπάρχουν υπερβολικές αυξήσεις θα ζητήσουμε και λόγο». Επισήμανε παράλληλα, πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει διατίμηση στα προϊόντα και πρόσθεσε:

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

«Ξεκαθαρίζω ότι είμαστε εδώ και παρακολουθούμε το φαινόμενο. Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην αγορά. Δεν πρέπει κανένας τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας να σκεφτεί ότι πρέπει να τα αξιοποιήσει για να κάνει αρπαχτές. Αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Θα λάβουμε κάθε αναγκαίο μέτρο για να το εμποδίσουμε και θα τιμωρήσουμε πάρα πολύ αυτούς που το κάνουν, οι οποίοι θα δείξουν ότι δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση των ευθυνών, που όλοι έχουμε, έναντι του ελληνικού λαού, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή»