Πολιτικές εξελίξεις: Τι σημαίνει η ξαφνική στροφή Ανδρουλάκη για τις εκλογές

 Πολιτικές εξελίξεις: Τι σημαίνει η ξαφνική στροφή Ανδρουλάκη για τις εκλογές

Μετά τον τομέα οικονομίας του ΚΙΝΑΛ σειρά πήρε ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης και μετά από πέντε μήνες στο τιμόνι του κόμματός του ζήτησε ευθέως εκλογές. Το γάντι και μάλιστα εν είδει τελεσιγράφου του το είχε ρίξει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έχει επιδοθεί σε μια διαρκή πορεία στο λαό συνεχίζοντας τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα στις περιφέρειες που θα κρίνουν την εκλογική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, τα λεγόμενα κάστρα της δημοκρατικής παράταξης.   

Του Σωτήρη Μπολάκη

Την Κυριακή το libre – με αφορμή μια ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για την ηλεκτροπληξία της κυβέρνησης στο θέμα των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και την ταύτιση των ειδικών συμβούλων των κυρίων Τσίπρα και Ανδρουλάκη στα θέματα ενέργειας και επενδύσεων – σημείωνε τη στροφή της Χαριλάου Τρικούπη στο ζήτημα του αιτήματος για προσφυγή στις κάλπες.

Η έμμεση προαναγγελία του Πρωθυπουργού μέσω επίσημης διαρροής του Μεγάρου Μαξίμου για ανασχηματισμό σε όσους μέσα από το υπουργικό συμβούλιου του εισηγούνταν προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο από τη πρώτη στιγμή σχολιάστηκε από την Κουμουνδούρου ως ομολογία αποτυχίας του ίδιου του κ. Μητσοτάκη να διαχειριστεί το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας και της έκρηξης στις τιμές λιανική του ηλεκτρικού ρεύματος. Από τη Χαριλάου Τρικούπη μπορεί να υπήρξε κάποιο επίσημο σχόλιο αλλά η χθεσινή τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για πρώτη φορά υπέρ του αιτήματος για εκλογές επιβεβαίωσε πλήρως τη στροφή του προέδρου του ΚΙΝΑΛ πάνω στο ζήτημα.

Μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο κ. Ανδρουλάκης αφού επανέλαβε το θεσμικό ότι είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει ότι με αποκορύφωμα το θέμα της ενέργειας η διακυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αρχίσει να κοστίζει στη χώρα πόρους.

  • «Οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη κάνουν στάση εργασίας… Έχουν κρυφτεί. Εκλογές πρέπει να γίνουν. Πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να σταματήσει να παγώνει τις ευκαιρίες που έχει ο τόπος μας»

Μπορεί η στροφή αυτή να συντελέστηκε για λόγους πολιτικής τακτικής μια και γίνεται μια απόπειρα να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων ενόψει της κάλπης για την εκλογή συνέδρων αλλά κυρίως για την αλλαγή του ονόματος και την επιστροφή στο ιστορικό λογότυπο και σύμβολο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δεν παύει να είναι μια ευθεία απάντηση στην πρόκληση που του απεύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει και αυτός εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής και η αχαλίνωτη αγορά ενέργειας με τις ευλογίες της κυβέρνησης έχει προκαλέσει ηλεκτροπληξία στην κυβέρνηση με τους Υπουργούς να κρύβονται και το φίδι από την τρύπα καλούνται να το βγάλουν οι συνήθεις ύποπτοι και θαρραλέοι της ΝΔ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πιστός στην τακτική του «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» έφτασε στο σημείο να κάνει το άσπρο μαύρο αναφορικά με τις καταγγελίες για τον εκλεκτό της κυβέρνησης στο τιμόνι της ΔΕΗ κ. Στάσση με τις υπέρογκες αμοιβές και το μπόνους εκατομμυρίων μέσω αγοράς ίδιων μετοχών της εταιρείας, που ενέκρινε το ΔΣ και που ερμηνεύει εν πολλοίς και την εμμονή πολλών κυβερνητικών παραγόντων για τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

Στην αποστροφή του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο κ. Στάσσης μας έκανε ως χώρα και ως καταναλωτές πολύ μεγάλο καλό η Κουμουνδούρου εξαπέλυσε σφοδρά πυρά στο Μέγαρο Μαξίμου σημειώνοντας ότι «για τον εαυτό του βέβαια όντως έκανε πολύ μεγάλο καλό. Ως επιβράβευση Εξαπλασίασε το μισθό του και δίνει μπόνους στον εαυτό του και τα αλλά golden boys της ΝΔ 16 εκατ. Ευρώ». 

Στον Πύργο

«Η αλαζονεία και η αμετροέπεια του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του» όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου είναι και αυτή που εξοργίζει την κοινωνία και πάνω σε αυτή ακριβώς τη βάση θα κινηθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση για να προτείνει τη δική της εναλλακτική πρόταση.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει σήμερα στην Ηλεία και συγκεκριμένα στον Πύργο με αιχμή της πολιτικής του ατζέντα την αχαλίνωτη ακρίβεια και τις επιπτώσεις της στις τσέπες των καταναλωτών και σηκώνοντας πιο ψηλά το θέμα των πρόωρων εκλογών με ενδιάμεσο σταθμό όπως αναμένεται να πει το κάλεσμα για συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη της ΚΕ και του ίδου στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Μαΐου.

Ένα από τα όπλα του κ. Τσίπρα είναι η στήριξη στους δικηγορικούς συλλόγους και στις καταναλωτικές οργανώσεις στη δικαστική προσφυγή κατά της κυβέρνησης ουσιαστικά για την «παράνομη» ρήτρα αναπροσαρμογής. Τυχόν μάλιστα έστω και πρωτοβάθμια δικαίωση στο αίτημα αυτό θα είναι μια σημαντική νίκη και μια δικαίωση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής έως την τελική διαγραφή της από τους λογαριασμούς των πολιτών.

Σήμερα εξάλλου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και η σχετική τροπολογία της ΚΟ του κόμματος.

Σχετικά Άρθρα