• 26 Ιουλίου, 2021

85η ΔΕΘ: “Plan Β” για την πρώτη Covid Free έκθεση στην Ευρώπη

 85η ΔΕΘ: “Plan Β” για την πρώτη Covid Free έκθεση στην Ευρώπη

Με ένα «σχέδιο B», για την περίπτωση που θα απαιτηθεί η συνέχιση -και το φθινόπωρο- της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου εντός των χώρων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, προετοιμάζεται η ΔΕΘ-Helexpo AE για τη διοργάνωση της 85ης ΔΕΘ, της πρώτης Covid Free έκθεσης στην Ευρώπη, στις 11-19 Σεπτεμβρίου.

Η σύμβαση για τη λειτουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου στα περίπτερα 15 και 13 της ΔΕΘ, που ενεργοποιήθηκε τον Φεβρουάριο, λήγει κανονικά στο τέλος Ιουλίου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μέσα στον Αύγουστο οι δύο χώροι προβλέπεται να επιστρέψουν στην εταιρεία, για να φιλοξενήσουν σε πρώτη φάση τους εκθέτες της 85ης ΔΕΘ.

Ωστόσο, εφόσον ζητηθεί (από τις αρμόδιες Αρχές) η χρονική επέκταση της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo είναι έτοιμη να διασφαλίσει τη «συνύπαρξή» του με την 85η ΔΕΘ, μέσω της μετακίνησής του σε νέους χώρους εντός του εκθεσιακού της κέντρου.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας, «αν χρειαστεί να παραταθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου (και μετά τη λήξη της σύμβασης), έχουμε “σχέδιο Β” για τη μετακίνησή του σε άλλα περίπτερα, εκτός από το 13 και το 15». Το περίπτερο 13, όπου σήμερα φιλοξενείται το ένα μέρος του mega εμβολιαστικού κέντρου κι όπου επρόκειτο να στεγαστεί η -ακυρωθείσα λόγω πανδημίας- συμμετοχή της Γαλλίας ως τιμώμενης χώρας στην 85η ΔΕΘ, θα φιλοξενήσει -όπως εξηγεί ο κ. Τζήκας- τις περιφέρειες της Ελλάδας.