Στόχος του ΠΟΥ Ευρώπης η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

 Στόχος του ΠΟΥ Ευρώπης η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Σειρά συναντήσεων για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας συνδιοργανώνουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) Ευρώπης, μέσω του Γραφείου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Ειδική Πρωτοβουλία του ΠΟΥ/Ευρώπης για τα Μη Μεταδοτικά Νοσήματα και την Καινοτομία (SNI) και τα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ, με τη στήριξη του υπουργείου Υγείας. 

Η πρώτη συνάντηση, με τίτλο «Από τα δεδομένα στη δράση: εφαρμογή πολιτικών για τη μείωση της παχυσαρκίας στις χώρες της Νότιας Ευρώπης», θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Ιουνίου 2024, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα). Στο πλαίσιο αυτής, θα λάβουν χώρα δυο παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών:

·         η μια περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες στον Εθνικό Κήπο του Ζαππείου και

·         η άλλη αφορά στην παρασκευή υγιεινών γευμάτων, υπό την επιτήρηση ειδικών.

Η δεύτερη συνάντηση, με τίτλο «Σχέδιο επιτάχυνσης του ΠΟΥ για την εξάλειψη της παχυσαρκίας», θα πραγματοποιηθεί στις 19-21, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. 

Στις εν λόγω εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, και ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα και του Γραφείου του ΠΟΥ/Ευρώπης για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα Joao Breda, καθώς και άλλα συμβαλλόμενα μέρη από τον ΠΟΥ. 

Αυτή η σειρά συναντήσεων έχει ως στόχο να εξετάσει σε βάθος φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας εστιάζοντας στην πρόληψη, μέσω της εφαρμογής δοκιμασμένων πολιτικών αλλά και αναδιαμόρφωση αυτών για την προστασία των παιδιών.

Σχετικά Άρθρα