Νετανιάχου: “Ψευδείς και εξωφρενικές” οι κατηγορίες για γενοκτονία

 Νετανιάχου: “Ψευδείς και εξωφρενικές” οι κατηγορίες για γενοκτονία

«Ψευδείς και εξωφρενικές» χαρακτηρίζει το γραφείο Νετανιάχου τις κατηγορίες της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ για γενοκτονία. Νωρίτερα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διέταξε το Ισραήλ να τερματίσει άμεσα τη στρατιωτική επιχείρησή του στη Ράφα έπειτα από αίτημα που υπέβαλε η Νότια Αφρική.

Η επιχείρηση στη Ράφα δεν ήταν και δεν θα οδηγήσει στην καταστροφή του παλαιστινιακού πληθυσμού, διαμήνυσε. Το Reuters μεταδίδει ότι το γραφείο του Νετανιάχου ανέφερε πως θα συνεχίσει να επιτρέπει την είσοδο βοήθειας στη Γάζα «όπως ορίζει ο νόμος» σε κοινή ανακοίνωσή του με το ισραηλινό ΥΠΕΞ.

Ο ισραηλινός υπουργός Μπένι Γκαντς θα συνεχίσει τον ακριβή και απαραίτητο πόλεμο κατά της Χαμάς για να επιστρέψουν οι όμηροι και να διασφαλιστεί η ασφάλεια, μετά και τη διαταγή ωστόσο του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Ράφα.

«Το κράτος του Ισραήλ θα παραμείνει πιστό στον αγώνα για την επιστροφή των ομήρων και τη διασφάλιση της ασφάλειας στους πολίτες, όπου και όποτε είναι αναγκαίο, συμπεριλαμβανομένης και της Ράφα» ανέφερε σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γκαντς είπε ότι το Ισραήλ κάνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις βάσει των διεθνών κανόνων ενώ παράλληλα διασφαλίζει το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα