Χεζμπολάχ: Επίθεση με δεκάδες ρουκέτες κατά βάσης του ισραηλινού στρατού

 Χεζμπολάχ: Επίθεση με δεκάδες ρουκέτες κατά βάσης του ισραηλινού στρατού

Το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε «δεκάδες ρουκέτες» εναντίον βάσης του ισραηλινού στρατού στα κατεχόμενα από το Ισραήλ συριακά Υψίπεδα του Γκολάν, μετά από ισραηλινό πλήγμα εναντίον του ανατολικού Λιβάνου. Η Χεζμπολάχ «εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα» με στόχο «το γενικό στρατηγείο της μεραρχίας του Γκολάν (…) στη βάση της Ναφά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για «απάντηση στην επίθεση του εχθρού εναντίον της περιοχής Μπεκάα».

Νωρίτερα το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων (ANI) είχε μεταδώσει ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν τα ξημερώματα από ισραηλινό πλήγμα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

«Στρατιωτικά αεροσκάφη του εχθρού εξαπέλυσαν πλήγμα περίπου στη 01:30 εναντίον εργοστασίου στη Σίφρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άμαχοι και να καταστραφεί το κτίριο», επεσήμανε το ANI.

Η Σίφρι βρίσκεται στην κοιλάδα της Μπεκάα, κοντά στην πόλη Μπααλμπέκ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη του «έπληξαν στρατιωτικό συγκρότημα της Χεζμπολάχ βαθιά στον Λίβανο», στην περιοχή «Σάφρι», όπως την ανέφεραν.

Σχετικά Άρθρα