Δυσφορία στο Μαξίμου για τον Καλλιάνο- Η καταγγελία για “φακελλάκι” προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση

 Δυσφορία στο Μαξίμου για τον Καλλιάνο- Η καταγγελία για “φακελλάκι” προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση

Έντονη δυσφορία εκφράζεται από το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις καταγγελίες του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου τόσο σχετικά με την επίθεσή του στους γιατρούς του “Αττικού νοσοκομείου” για την περίθαλψη του πατέρα του -ο οποίος τελικά απεβίωσε-, όσο και ότι ο αγγειοχειρουργός που τον παρακολουθούσε έλαβε “φακελλάκι” 500 ευρώ.

Η καταγγελία προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση, αφενός από τον Κυριάκο Βελόπουλο που ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη (ο οποίος μετά τις βολές του βουλευτή και εναντίον του έλαβε καθαρά το μέρος των γιατρών του ΕΣΥ), αφετέρου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στις καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου, αναφέρεται με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, το ΕΣΥ καταρρέει, γιατροί και νοσηλευτές ξεπερνάνε τα όριά τους. Τώρα που ακόμα και οι συγγενείς βουλευτή της ΝΔ περιγράφουν την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία και παραδέχονται ότι έδωσαν «φακελάκι» 500 ευρώ, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης τι θα κάνει;

Θα συνεχίσει ατάραχος να πανηγυρίζει για τα απογευματινά χειρουργεία και να ψελλίζει δικαιολογίες για την κατάντια στην οποία έχουν οδηγήσει το σύστημα Υγείας οι πολιτικές του;”

Αρχικά το Μαξίμου απέφυγε να εμπλακεί στην αντιπαράθεση του βουλευτή της ΝΔ με τον υπουργό Υγείας. Κυβερνητικά στελέχη όμως τοποθετήθηκαν πλέον στην υπόθεση, τονίζοντας καταρχήν ότι συμπαραστέκονται στο πένθος του κ. Καλλιάνου για την απώλεια του πατέρα του και προσθέτοντας με νόημα:

“Ο υπουργός Υγείας έχει διατάξει ΕΔΕ για τις καταγγελίες. Τονίζουμε την αμέριστη στήριξή μας στους γιατρούς και συνολικά το προσωπικό του ΕΣΥ στον καθημερινό αγώνα που δίνουν.”

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλλιάνος κατήγγειλε αδιαφορία των γιατρών του νοσοκομείου “Αττικό” στην περιπέτεια υγείας του πατέρα του, ο οποίος εν τω μεταξύ έφυγε από τη ζωή. Κατήγγειλε επίσης ότι η μητέρα του έδωσε “φακελάκι” σε γιατρό του νοσοκομείου.

Τον κ.Καλλιάνο διέψευσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδη, ο οποίος πάντως διέταξε ΕΔΕ για τις ακριβείς συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του βουλευτή. Ενώ ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής που κατηγορήθηκε ότι χρηματίστηκε από τη μητέρα του βουλευτή, αρνείται τις κατηγορίες και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Διαψεύδει ο αγγειοχειρουργός μέσω των δικηγόρων του

Στη διάψευση των ισχυρισμών της οικογένειας του Γιάννη Καλλιάνου, ότι έλαβε “φακελάκι” ύψους 500 ευρώ, προχώρησε μέσω των δικηγόρων του ο Καθηγητής Αγγειοχερουργικής στο Νοσοκομείο “Αττικόν” Ι.Κ.

Συγκεκριμένα, μέσω ανακοίνωσης των πληρεξούσιων δικηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη, κάνει λόγο για ακραία συκοφαντική επίθεση από την οικογένεια του βουλευτή, αρνείται ότι χρηματίστηκε από τη μητέρα του μετεωρολόγου και βουλευτή της ΝΔ και καταλήγει πως θα προσφύγει άμεσα στην Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του γιατρού
“Ο εντολέας μας Ι.Κ., σεβόμενος το πένθος της οικογένειας του Δημήτριου Καλλιάνου δεν απάντησε στις επαναλαμβανόμενες συκοφαντικές επιθέσεις των μελών αυτής. Περιμένει–καρτερικά-την διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του Νοσοκομείου, κατά την διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθούν επιστημονικά τα προβλήματα υγείας του αποθανόντος καθώς και οι ιατρικές πράξεις, που έλαβαν χώρα, με ακρίβεια λεπτού, καθ’ όλη την διάρκεια της νοσηλείας του.

Η σημερινή όμως όψιμη -ακραία -συκοφαντική επίθεση της οικογένειας Καλλιάνου σε βάρος ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου, με διαχρονικό διεθνές επιστημονικό αποτύπωμα, που πλήττει την ηθική του υπόσταση και επιχειρεί την κοινωνική του εξόντωση, υποχρεώνει τον εντολέα μας να απαντήσει: ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος. Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της ΑΝΑΛΗΘΕΙΑΣ, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς.

Ο εντολέας μας άμεσα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, γιατί είναι η μόνη θεσμική οδός για να αποτραπεί η ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του”.

Μήνυμα Καλλιάνου

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου
Σήμερα είναι η κηδεία του πατέρα μου. Σεβόμενος τη μνήμη του και την αξιοπρέπεια, ταπεινότητα και ηθική που ως άνθρωπος είχε, και που με αγάπη και στοργή μας μεταλαμπάδευσε, δεν σκοπεύω προς το παρόν να αναφέρω τίποτα παραπάνω πέραν τούτου: Όλα θα πάρουν το δρόμο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια προς τιμήν της μνήμης του πατέρα μου, για να ανακουφιστεί και η ψυχούλα του και εμείς σαν οικογένεια.

Σχετικά Άρθρα