Γεωργιάδης στο libre: Καθήκον μας να εξασφαλίζουμε μίνιμουμ παροχών υγείας για όλους τους ανθρώπους

 Γεωργιάδης στο libre: Καθήκον μας να εξασφαλίζουμε μίνιμουμ παροχών υγείας για όλους τους ανθρώπους

«Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα των συμπολιτών μας», δηλώνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ κάνει ειδική αναφορά για την Δυτική Μακεδονία, περιοχή την ευθύνη της οποίας έχει αναλάβει. Τόσο για να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν τη ΝΔ, όσο και για να κινητοποιήσει τις οργανώσεις της ΝΔ για να πετύχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές.

Όσο για την επιλογή των απογευματινών χειρουργείων ο Γεωργιάδης δεν επιμένει απλώς. Όπως δηλώνει: «Το ότι επιτρέπουμε σε ανθρώπους να πληρώνουν και από δικούς τους πόρους ορισμένες φορές επιπλέον συμμετοχή, π.χ. στα απογευματινά ιατρεία ή στα απογευματινά χειρουργεία, γίνεται για να ωφελούνται τελικά και όσοι δεν έχουν χρήματα».

Συνέντευξη

Κύριε υπουργέ, οι ευρωεκλογές πλησιάζουν. Πιστεύετε ότι η ΝΔ, μπορεί να πετύχει ένα εύρος νίκης ανάλογο με το αυτό των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουλίου;

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να πετύχει τα πάντα εάν και εφόσον συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για να λύσουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας.

Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Όσο ασχολούμαστε με αυτά, όλα θα πάνε καλά.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα. Εσείς έχετε την ευθύνη της Δυτικής Μακεδονίας ενόψει των ευρωεκλογών. Γιατί δεν πάει καλά σε αυτή την περιοχή η ΝΔ; Έχει σχέση με την αναγνώριση της Βόρειας Μακεδονίας, με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια; Γιατί οι πολίτες στη βόρεια Ελλάδα δείχνουν σχετική εμπιστοσύνη σε κόμματα που αποστρέφονται τις ευρωπαϊκές αξίες;

Οι συμπατριώτες μου στη βόρεια Ελλάδα έχουν διαχρονικά αυξημένες πατριωτικές ανησυχίες και είναι περισσότερο συντηρητικοί. Υπό την έννοια αυτή, διάφορες κυβερνητικές πρωτοβουλίες ενδεχομένως να τους έχουν ενοχλήσει λίγο περισσότερο.

  • Δικό μας καθήκον είναι, σεβόμενοι τις ανησυχίες τους, να τους εξηγήσουμε γιατί κάνουμε όσα κάνουμε και γιατί αυτό που κάνουμε είναι προς το συμφέρον της πατρίδος και όχι εναντίον της.

Ανέλαβα από τον Πρωθυπουργό μια δύσκολη εκλογική Περιφέρεια, τη Δυτική Μακεδονία, την οποία αγαπώ γιατί είναι ο τόπος καταγωγής του πατέρα μου και της οικογένειάς μου και είναι η ιδιαίτερή μου πατρίδα.

Η ακρίβεια συνεχίζει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες. Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας τα αυξημένα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων έφτασαν σε «ιστορικά υψηλά επίπεδα» μετά την πανδημία. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «οι ρυθμοί́ μεταβολής του δείκτη περιθωρίων κέρδους για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας τα έτη 2021 και 2022 ξεπέρασαν τα ιστορικά υψηλά́ τους επίπεδα, καταγράφοντας αύξηση 4% και 9% αντίστοιχα». Αυτό καταρρίπτει το αφήγημα της κυβέρνησης περί «εισαγόμενης ακρίβειας». Θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα των συμπολιτών μας. Δεν έχετε δίκιο ότι δεν είναι εισαγόμενη γιατί είναι το νούμερο ένα πρόβλημα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Ας μην κοροϊδευόμαστε, περίοδο κανονικότητας διεθνώς δεν έχει υπάρξει από την πανδημία και μετά καθόσον περάσαμε από την πανδημία στην εισβολή στην Ουκρανία, από την εισβολή στην Ουκρανία στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή στις επιθέσεις των Χούθι και ούτω καθεξής.

Άρα, όσο δεν υπάρχει ομαλότητα στο παγκόσμιο στερέωμα δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική αποκλιμάκωση της ακρίβειας. Η Ελλάδα δίνει τη μάχη της, ο Υπουργός Ανάπτυξης κύριος Σκρέκας κάνει ό,τι μπορεί.

Τα απογευματινά χειρουργεία ποιους ωφελούν τελικά κ. υπουργέ; Όταν αντιδρά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, πρόεδρος του οποίου είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, γιατί οι πολίτες να μην είναι υποψιασμένοι;

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κύριος Εξαδάκτυλος ως Πρόεδρος, εκφράζει το συλλογικό τους όργανο που έχει ανθρώπους από διάφορες πολιτικές παρατάξεις.

  • Άρα, δεν εκφράζει αναγκαστικά την προσωπική του γνώμη, εκφράζει τη συλλογική τους απόφαση. Η συλλογική απόφαση των γιατρών όπως ξέρετε είναι κατά κάθε αλλαγής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας διαχρονικά.

Η δική μου άποψη και από την προηγούμενη θητεία και από αυτήν είναι ότι εμείς είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Οι μεταρρυθμίσεις είναι υπέρ των συμπολιτών μας.

Τα απογευματινά χειρουργεία θα ωφελήσουν πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Σε ένα χρόνο από σήμερα θα δείτε ότι όλος ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος. Ήδη πάνε πάρα πολύ καλά. Μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μήνα τα διενεργηθέντα απογευματινά χειρουργεία έχουν αύξηση πάνω από 100%.

Οι πολίτες πληρώνουν φόρους για να έχουν δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία, δωρεάν παιδεία στα δημόσια σχολεία και στα πανεπιστήμια. Όσο ισχύει το «δωρεάν», γιατί δυστυχώς και φακελάκια δίνουν πολλοί πολίτες και στα φροντιστήρια πηγαίνουν οι μαθητές. Γιατί οι λύσεις που δίνονται από την κυβέρνηση έχουν ως γνώμονα την οικονομική ευχέρεια των πολιτών στην υγεία, στην Παιδεία και όπου αλλού;

Καθήκον κάθε Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίζει ένα μίνιμουμ παροχών υγείας σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως εισοδήματος γιατί η υγεία αποτελεί πρώτιστο κοινωνικό αγαθό που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν συμπολίτη μας. 

Και η Κυβέρνησή μας αυτό το εξασφαλίζει απολύτως.

Το ότι επιτρέπουμε σε ανθρώπους να πληρώνουν και από δικούς τους πόρους ορισμένες φορές επιπλέον συμμετοχή, π.χ. στα απογευματινά ιατρεία ή στα απογευματινά χειρουργεία, γίνεται για να ωφελούνται τελικά και όσοι δεν έχουν χρήματα.

Σχετικά Άρθρα