Γλυφάδα/Μακελειό: Νέες συνταρακτικές πληροφορίες- “Απειλούσαν να τον κάψουν”- Η κληρονομιά και το σπίτι

 Γλυφάδα/Μακελειό: Νέες συνταρακτικές πληροφορίες- “Απειλούσαν να τον κάψουν”- Η κληρονομιά και το σπίτι

Σοκαριστικές πληροφορίες για το μακελειό στη ναυτιλιακή εταιρεία της Γλυφάδας βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ φαίνεται ότι έχει ανοίξει για τα καλά ο Ασκός του Αιόλου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε πριν από λίγο το MEGA υπάρχουν μαρτυρίες ότι κάποιοι τηλεφωνούσαν στον Αιγύπτιο δράστη και τον απειλούσαν πως «θα τον κάψουν σαν ποντίκι».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει στον Σπύρο Καρνέση και όχι στη Μαρία Καρνέση η οποία του έκανε έξωση.

Όπως μετέδωσε το Mega, που επικαλείται πληροφορίες από την πλευρά των θυμάτων, ο δράστης διέθετε μαζί με την αδερφή του λογαριασμό στη ελβετική City Bank με καταθέσεις αυτή τη στιγμή μόλις 1.500 ευρώ.

Ωστόσο, μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκαν τεράστια ποσά και συγκεκριμένα 1,5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι στην ίδια τράπεζα υπήρχαν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση.

Παράλληλα, ο 76χρονος διέθετε καταθέσεις 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα. Σε αυτόν τον λογαριασμό μπήκαν και τα 50.000 ευρώ που εισέπραξε ως αποζημίωση, μετά την απόλυσή του.

Τα ποσά γεννούν ερωτήματα ως προς την προέλευση και τον σκοπό που διακινήθηκαν, όπως και το γεγονός ότι ο 76χρονος ήταν μέλος ΔΣ εταιρείας μελών της οικογένειας Καρνέση.

Σύμφωνα με άλλες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση του μακελειού στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα η μητέρα της οικογένειας Καρνέση, η οποία φέρεται να είχε αφήσει κληρονομιά μεγάλο χρηματικό ποσό στον Αιγύπτιο δράστη, σύμφωνα με καταθέσεις του είχε υποσχεθεί να του γράψει και το σπίτι που διέμενε.

  • Ωστόσο μέχρι το θάνατό της δεν είχε προβεί στις κατάλληλες διαδικασίες. Σύμφωνα με τον Alpha μετά από αυτό ο Αιγύπτιος ζητούσε από την οικογένεια να του γράψουν το σπίτι όπως του είχε τάξει η μητέρα τους, με βάση τα λεγόμενά του, αλλά τα αδέλφια δεν δέχονταν.

Όπως αναφέρθηκε στον Alpha το συγκεκριμένο σπίτι ήταν το μήλον της έριδος ανάμεσα στο δράστη και στη Μαρία Καρνέση. H έξωση από αυτό το σπίτι φαίνεται πως ήταν η αρχή του τέλους.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας, ο 76χρονος Άρης μπήκε από το πάρκινγκ στην εταιρεία και κατευθύνθηκε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση. Σύμφωνα με πληροφορίες, της ζήτησε να ξανασκεφτεί την απόφασή της να τον εκδιώξει από το σπίτι, ωστόσο, εκείνη δεν άλλαξε γνώμη. Τότε, ο 76χρονος επέστρεψε στο γκαράζ και αφού πήρε μια καραμπίνα, ανέβηκε να σκορπίσει τον θάνατο. «Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους», φέρεται να είπε.

  • Αφού άνοιξε την πόρτα του γραφείου της εφοπλίστριας, την πυροβόλησε στο χέρι. Εκείνη, έτρεξε να σωθεί και κατευθύνθηκε στο γραφείο του γαμπρού της. Τότε, σκότωσε τον άνδρα αλλά και τον καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη, ο οποίος κατάφερε να τον αφοπλίσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάφερε να του πάρει την καραμπίνα, ωστόσο, ο Αιγύπτιος έβγαλε το περίστροφό του και τον πυροβόλησε πισώπλατα. Στη συνέχεια σκότωσε την Μαρία Καρνέζη, πυροβολώντας την στο κεφάλι. Μετά το αιματοκύλισμα, ο 76χρονος κατέβηκε στο υπόγειο και αυτοκτόνησε. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα.

Ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης μίλησε στην ΕΡΤ για το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα.

«Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε. Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, αλλά έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 75χρονου όπλισε το χέρι του» ανέφερε.

Στη συνέχεια σχολίασε ότι μετά το φονικό πολλά είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως η διαμάχη μεταξύ των αδελφών στο παρελθόν. Όπως είπε, μετά τον θάνατο του Προκόπη Καρνέση «τα πράγματα έγιναν πολύ στενάχωρα, αλλά αυτά δεν μας αφορούν», επεσήμανε ο αναλυτής. «Είναι τιμή για οποιονδήποτε να ξέρει τον Σπύρο Καρνέση, τον καπετάνιο. Όταν μιλούσε στα συνέδρια ήταν κάτι το αληθινά ναυτιλιακό», πρόσθεσε και σχετικά με τις δύο αδερφές, ο κ. Ξηραδάκης είπε ότι κι αυτές ήταν φωτισμένες, η μια οικονομολόγος και η άλλη νομικός.

«Ήταν τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι», είπε ο Γιώργος Ξηραδάκης για τον 76χρονο που προκάλεσε το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ πρόσφατα είχε απολυθεί και είχε γίνει έξωση από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η εταιρεία. «Έβλεπες τον Σπύρο τον Καρνέση και ήταν πάντα μαζί ο Άρης. Απ’ ό,τι έμαθα, ο άνθρωπος αυτός βοηθούσε και πολύ την μητέρα των κοριτσιών και του Σπύρου και του Προκόπη. Ήταν ο επιστάτης όλης της οικογένειας. Του δώσανε ένα διαμέρισμα πέρα από το οίκημα που είχε στους Πεταλιούς. Είχε και ένα σπίτι στην Γλυφάδα για να μένει και του είχανε τάξει, ότι εκεί θα έμενε εφ’ όρου ζωής, μέχρι να φύγει και να επιστραφεί στην οικογένεια», είπε ο αναλυτής.

«Αυτό φάνηκε και πιθανότατα η εύκολη λύση για να πεις ότι όπλισε το χέρι ή το μυαλό του, θόλωσε», συνέχισε ο Γιώργος Ξηραδάκης τονίζοντας ότι ο 75χρονος επί της ουσίας δεν απολύθηκε.

«Να σοβαρευτούμε κιόλας. Μπορεί να απολύθηκε από μία εταιρεία, αλλά συνέχισε να εργάζεται. Γιατί πώς πήγε στους Πεταλιούς ξανά; Απ’ ότι είπαν εκεί και ο δήμαρχος και όλοι, συνέχισε να παίρνει ένα μεροκάματο και να είναι μέλος της οικογένειας. Αλλά η μακαρίτισσα η Μαρία Καρνέση, πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει», είπε ο κ. Ξηραδάκης μιλώντας εκτός των άλλων, για αμαρτία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ξηραδάκης έκανε λόγο για μια οικογένεια που «για οποιονδήποτε μελετήσει την ελληνική ναυτιλία είναι case study για την επιτυχία του ελληνικού νεύρου που δημιούργησε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής ναυτιλίας». Μίλησε εκτενώς για τα δύο αδέρφια, τον Προκόπη και το Σπύρο, ο ένας μηχανικός και ο άλλος οικονομολόγος – καπετάνιος, που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα. «Αυτό που κάνανε πάρα πολλοί Έλληνες καραβοκύρηδες. Έστησαν την εταιρεία τους το 1979 στις Φιλιππίνες, πρώτα μια εταιρεία με πληρώματα και στη συνέχεια μια δαντέλα εταιρειών, μια δαιδαλώδης ανάπτυξη εταιρειών με ό, τι μπορείτε να φανταστείτε».

Σχετικά Άρθρα