ΟΑΣΘ: Ξεκίνησαν από την Κίνα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη

 ΟΑΣΘ: Ξεκίνησαν από την Κίνα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη

Εν …πλω βρίσκονται τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εντός του Μαρτίου. Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα είναι σύμφωνο με τη δέσμευση που έχει αναλάβει έναντι του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η ανάδοχος κινεζική εταιρεία.

Διευκρινίζει, μάλιστα, ότι υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, δεν αποκλείεται τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που προορίζονται για τη Θεσσαλονίκη, να αφιχθούν στο λιμάνι της πόλης στις αρχές του προσεχούς Μαρτίου.

Το καράβι που μεταφέρει τα πολυαναμενόμενα για τη Θεσσαλονίκη 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, μαζί και τα επτά «power banks», ξεκίνησε το μακρύ του θαλάσσιο ταξίδι από το λιμάνι Lianyungang, στην επαρχία Τσιανγκσού της Κίνας, την Κυριακή 4/2.

Σημειώνεται ότι η κινεζική εταιρεία «Yutong International Holding» έχει αναλάβει την προμήθεια των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων για τους στόλους των συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας συναντήθηκε τον Νοέμβριο στο Πεκίνο με τη Διοίκηση του κινεζικού ομίλου όπου συζήτησε μαζί τους σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων για την έγκαιρη προμήθεια των λεωφορείων.

Σχετικά Άρθρα