Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

 Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος είναι ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη. Ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα, ενώ σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μεγάλης Βρετανίας.

Έχει συγγράψει αρκετές μελέτες στο Εμπορικό Δίκαιο και ασκώ τη δικηγορία από το 2001 σε θέματα Αστικού, Εμπορικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου και μιλάει αγγλικά και Ιταλικά, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος και από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. Είναι μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Ειρήνη Φάσσου και έχουν αποκτήσει δύο κόρες. Στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019 εξελέγη Βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ επανεκλέγεται στις εκλογές του 2023.

Το βιογραφικό του Ανδρέα Νικολακόπουλου

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:

Αμαλιάδα, Ηλείας 25/08/1974

Οικογενειακή Κατάσταση:

Παντρεμένος με δύο κόρες.

Επάγγελμα:

Δικηγόρος Αστικού, Ποινικού, Διοικητικού Δικαίου.

Σπουδές:

Νομική, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, Πανεπιστήμιο Essex στη Μεγάλη Βρετανία.

Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά, Ιταλικά.

Κοινοβουλευτικές Επιτροπές:

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων

Περιφερειακές Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις:

Τακτικό Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Ν.Α. Ευρώπης

Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης

Μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Δ.Παπαγγελόπουλο

Αντιπρόεδρος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Υπουργό κ. Νικόλαο Παππά.

Ομάδες Φιλίας:

Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισλανδίας
Μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ
Μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
Μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν

Εισηγήσεις:

Εισηγητής στη Διεθνή Σύμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.»

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες:

Μέλος Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας ΝΔ / Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.