Πηγές υπ. Προστασίας του Πολίτη: Πάνω από 2.000 αστυνομικοί για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

 Πηγές υπ. Προστασίας του Πολίτη: Πάνω από 2.000 αστυνομικοί για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Στους σχεδιασμούς της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να προλάβει και να καταστείλει φαινόμενα οπαδικής βίας μετά την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ αναφέρθηκαν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Συνεχίζεται, εντατικά και λεπτομερώς, η διενέργεια της εσωτερικής έρευνας που διατάχθηκε για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, όσον αφορά στα τραγικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, και την απόδοση των δεουσών ευθυνών, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή. Η διαλεύκανση της υπόθεσης, σε κάθε της έκφανση, είναι απόλυτη προτεραιότητα», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Επιπλέον τόνισαν ότι τις τελευταίες ημέρες πάνω από 2.000 αστυνομικοί απασχολήθηκαν την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. «Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει το έργο της στο πεδίο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας -μέσα σε ένα ομολογουμένως βαρύ και φορτισμένο κλίμα- επικεντρωμένη τόσο στην προληπτική όσο και την κατασταλτική πτυχή του προβλήματος.

»Με δεδομένη την πληροφόρηση για οξυμένο κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων, σε διάφορα σημεία της Αττικής, και ενόψει των αγώνων ελληνικών ομάδων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, εκπονήθηκε πολυήμερη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, στην οποία μετείχαν πάνω από 2.000 αστυνομικοί που έδρασαν πολύτροπα, αποτρέποντας ή αποσοβώντας εν τη γενέσει τους παραβατικά φαινόμενα», υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές.

Γιατί δεν αποκλείστηκε ο χώρος της δολοφονίας

Στο μικροσκόπιο έχει μπει η εγκληματική αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ η οποία, αν και είχε ενημερωθεί εγκαίρως από πολλαπλές πηγές για την επικινδυνότητα του αγώνα και την έλευση των Κροατών στη χώρα, επέδειξε μηδενικά αντανακλαστικά.

Μεγάλη είναι η συζήτηση γύρω από το γιατί ο τόπος που άφησε την τελευταία του πνοή ο 29χρονος, δεν αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή, ενώ μάλιστα, και σύμφωνα με εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, συνεργεία του δήμου την επόμενη ημέρα τον καθάρισαν σχολαστικά και προτού ληφθούν απαραίτητα δείγματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σχετικά Άρθρα