Τι απαντά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα περί “σεξουαλικών παρενοχλήσεων”

 Τι απαντά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα περί “σεξουαλικών παρενοχλήσεων”

Διευκρινίσεις για το σημερινό δημοσίευμα περί “σεξουαλικών παρενοχλήσεων στην ΕΛ.ΑΣ.” δίνουν πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όπως επισημαίνουν, οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός της Ελληνικής Αστυνομίας, που αναφέρονται στο δημοσίευμα, δεν έχουν καταγγελθεί και καταγραφεί υπηρεσιακά.

Οι πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζουν πως το έγγραφο που επικαλείται το δημοσίευμα των Νέων και κάνει λόγο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών αστυνομικών, αφενός δεν είναι εμπιστευτικό και αφετέρου αποτελεί συνέχεια σχετικών εγγράφων του Υπουργείου Εσωτερικών, για τον τρόπο που πρέπει εν γένει οι Δημόσιες Αρχές και εν προκειμένω η ΕΛ.ΑΣ. να διαχειρίζονται περιστατικά και καταγγελίες για φαινόμενα ηθικής παρενόχλησης και βίας εντός του προσωπικού τους.

Τέλος, από τις ίδιες πηγές διευκρινίζεται ότι αποτελεί πάγια αρχή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η μηδενική ανοχή σε ζητήματα που αφορούν την αξιοπρέπεια του ατόμου και ξεκαθαρίζεται ότι τυχόν τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονται με την αυστηρότητα που ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και τους εσωτερικούς κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ..

Σχετικά Άρθρα