“Η Ερυθρά Θάλασσα θα γίνει φλεγόμενη αρένα” – Οι Χούτι καταγγέλλουν πλήγμα από αμερικανικό πλοίο

 “Η Ερυθρά Θάλασσα θα γίνει φλεγόμενη αρένα” – Οι Χούτι καταγγέλλουν πλήγμα από αμερικανικό πλοίο

Με αντίποινα απειλούν οι αντάρτες Χούτι μετά το πλήγμα που δέχθηκε από ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο αεροπλάνο τους κατά τη διάρκεια αποστολής «αναγνώρισης» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι προσκείμενοι στο Ιράν, αντάρτες αμερικανικός στόχος ήταν «αναγνωριστικό αεροπλάνο» τους και ένας από τους πύραυλους που εκτοξεύτηκαν εξερράγη κοντά σε πλοίο που ανήκει στη Γκαμπόν και έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα αφότου απέπλευσε από τη Ρωσία.

Δεν είναι σαφές εάν ο ισχυρισμός των Χούτι είναι αξιόπιστος.

Η ανακοίνωσή τους έρχεται στο πλαίσιο της διεθνούς δύναμης «Φύλακας Ευημερίας» που συγκροτούν στην Ερυθρά Θάλασσα οι ΗΠΑ, για να αποτρέψουν τις επιθέσεις των σιιτών ανταρτών κατά εμπορικών πλοίων, που ως διακηρυγμένο στόχο έχουν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ, αλλά απειλούν με σοβαρά προβλήματα την παγκόσμια οικονομία.

«Η Ερυθρά Θάλασσα θα γίνει μια φλεγόμενη αρένα εάν οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες συνεχίσουν στη διεθνή ναυτική δύναμη», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Χούθι Μοχάμεντ Αμπντ Σαλάμ. «Οι χώρες στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας πρέπει να κατανοήσουν τον κίνδυνο που απειλεί την εθνική τους ασφάλεια», προειδοποίησε.

Σχετικά Άρθρα