Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που καταγγέλλεται τις τελευταίες ημέρες για τη θανάτωση του Όλιβερ – Τι απαντά

 Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που καταγγέλλεται τις τελευταίες ημέρες για τη θανάτωση του Όλιβερ – Τι απαντά

Καθημερινά έρχονται στο φως νέες μαρτυρίες για το τι συνέβη στον Όλιβερ με αρκετούς να καταγγέλλουν ακόμα και «μεγάλα» ονόματα της περιοχής. Στο Open, καλεσμένη βρέθηκε η επικεφαλής πανελλήνιας ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, Μάρθα Πουλτίδου η οποία προέβη σε νέα αποκάλυψη.

Όπως είπε η κ. Πουλτίδου τον τελευταίο καιρό μπαίνει στο στόχαστρο συγκεκριμένος άνθρωπος, με αρκετούς να μιλάνε για γνωστό επιχειρηματία της περιοχής. Μάλιστα η ίδια ανέφερε ότι ό,τι πληροφορίες έχει τις δίνει στον εισαγγελέα. Μάλιστα ακούστηκε έντονα ότι υπάρχει φόβος στην περιοχή για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Λίγο αργότερα βέβαια, παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ ο οποίος ούτε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε τα παραπάνω, λέγοντας ότι δεν λέει κάτι μέχρι τα πράγματα να είναι εντελώς σίγουρα.

Γνωστός επιχειρηματίας

Οι καταγγελίες των τελευταίων ημερών αφορούν τον Παναγιώτη Καπλάνη, ιδιοκτήτη της ομώνυμης ταβέρνας στην Αράχωβα. Ο επιχειρηματίας μίλησε στο protothema.gr και αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτουν, λέει ότι έχει καταθέσει δυο φορές στην αστυνομία, πως έχει παραδώσει το υλικό από τις κάμερες της ταβέρνας και εξηγεί, τι κρύβεται στην αποθήκη που βρίσκεται εντός του οικοπέδου του, εκεί όπου σύμφωνα με φήμες, εντοπίστηκαν κρανία και κόκαλα σκύλων.

Για τον Όλιβερ, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας λέει ότι ήταν ένα αδέσποτο σκυλί που γύριζε σε όλη την Αράχωβα και έφτανε μέχρι την πλατεία του χωριού. «Πέρυσι τον είχαμε δει να ζευγαρώνει με μια θηλυκιά και γενικά κινούνταν χωρίς επίβλεψη. Φυσικά και το ήξερα το ζώο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι αυτός που το έβλαψε. Εγώ ταΐζω όλα τα αδέσποτα, είμαι ευαίσθητος με τα σκυλιά και έχω τα δικά μου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ταβέρνα του απέχει περίπου 500 μέτρα από το σπίτι όπου διέμενε ο σκύλος.

Στην ερώτηση, γιατί τον στοχοποιούν, ο κ. Καπλάνης απαντά ότι είναι κάτι που δεν γνωρίζει. «Ίσως επειδή είμαι κυνηγός;» διερωτάται. «Δεν ξέρω και δεν έχω καμία απολύτως σχέση με ότι έχει συμβεί» επαναλαμβάνει.

Για τις κάμερες που έχει τοποθετήσει στη ταβέρνα, για τις οποίες υπήρξαν καταγγελίες ότι αφαιρέθηκαν μετά την δημοσιοποίηση της είδησης για τον βασανισμό του χάσκι, ο Παναγιώτης Καπλάνης, λέει: «Είπαν ότι αφαίρεσα τις κάμερες, κάτι που δεν ισχύει. Πήγα μάλιστα στην αστυνομία όπως με συμβούλεψε ο δικηγόρος μου και ζήτησα ένα χαρτί που να λέει ότι δεν εμπόδισα την έρευνα και ότι παρέδωσα το υλικό από τις κάμερες. Δεν μου το έδωσαν. Όταν ήρθε η αστυνομία στο μαγαζί μου με την βοήθεια ενός υπαλλήλου μου, τους παρέδωσα το υλικό μέσα σε σκληρό δίσκο ως όφειλα για να διευκολύνω την έρευνα».

  • Στην ερώτηση, σε ποια σημεία της επιχείρησης του βλέπουν οι κάμερες, ο κ. Καπλάνης, απαντά ότι η μια κάμερα κοιτάει την ταράτσα και την είσοδο της κουζίνας και η άλλη τη βεράντα και την είσοδο και πως τοποθετήθηκαν από τον ίδιο μετά από μια απόπειρα διάρρηξης.

Στην ερώτηση, αν οι κάμερες γράφουν και ήχο, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, είπε ότι δεν είναι σίγουρος.

Όσον αφορά την αποθήκη που βρίσκεται εντός του οικοπέδου του για την οποία κυκλοφόρησαν φήμες ότι έχουν εντοπιστεί κρανία και κόκκαλα σκύλων και πως ενδεχομένως να βασανίστηκε εκεί το άτυχο χάσκι, ο κ Καπλάνης, λέει: «Όλα αυτά είναι αστειότητες και θέλω να το γράψετε αυτό όπως κι όλα όσα σας είπα. Αυτή η αποθήκη που λένε δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κιόσκι, μέσα στο οποίο αποθηκεύω ξύλα και κάρβουνα. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα. Με στοχοποιούν άδικα και όποιος συνεχίζει να το κάνει αυτό, είμαι αναγκασμένος να απαντήσω με μηνύσεις. Εδώ και δυο μέρες δεν έχουμε κοιμηθεί. Με ενημέρωσε ο γιος μου για όσα λέγονται για μένα και όπως καταλαβαίνετε έχω χάσει τον ύπνο μου».

Σχετικά Άρθρα