Εξελίξεις στην υπόθεση Όλιβερ:Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένου προσώπου

 Εξελίξεις στην υπόθεση Όλιβερ:Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένου προσώπου

Εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση θανάτου του Όλιβερ, του χάσκι που κακοποιήθηκε και βρήκε τραγικό θάνατο στην Αράχωβα τον περασμένο Νοέμβριο. Ειδικότερα, η Εισαγγελία Λειβαδιάς άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου. Αν και πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν πρόκειται για κάποιο νέο πρόσωπο ή όχι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα βλέμματα στρέφονται σε ένα άτομο το οποίο έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν, με τις ανακοινώσεις όμως να αναμένονται εντός της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους ξεκίνησε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Η έρευνα ξεκίνησε με παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα γύρω από την διενεργούμενη αστυνομική προανάκριση.

Επιμένει ο βοηθός της κτηνιάτρου που εξέτασε τον Όλιβερ: “Μόνο άνθρωπος μπορεί να προκαλέσει αυτό που συνέβη”

Στην αρχική του εκτίμηση ότι η κακοποίηση και ο θάνατος του Όλιβερ προήλθαν από ανθρώπινο παράγοντα επέμεινε στην τελευταία του τοποθέτηση ο σύζυγος και βοηθός της κτηνιάτρου που εξέτασε το άτυχο ζώο, Νίκος Γιαννέτσος.

Μάλιστα, στην ανάρτησή του άφησε αιχμές ότι, αν αποκαλυφθεί η αλήθεια πίσω από την άγρια κακοποίηση του σκύλου, “θα θιγούν άτομα και υπηρεσίες”.

“Είναι η δεύτερη φορά που θέλω να πω δύο λόγια για το θέμα του Όλιβερ. Ήμουν παρών από την αρχή μέχρι το τέλος στη νεκροτομή του. Έχω όλα τα στοιχεία, πώς έγινε τί ειπώθηκε, ποιος την έκανε, αν ήταν σωστή και γιατί. Συγκρατιέμαι πολλές μέρες, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Θα θιγούν άτομα, υπηρεσίες, θα αποκαλυφθούν γεγονότα. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Καλό θα είναι όμως να μην το παρακάνουν κάποιοι επειδή η σύζυγός μου δεν θέλει δημοσιότητα και αντιπαράθεση, αλλά να εξασκεί το επάγγελμα που αγαπάει με ηρεμία και αφοσίωση.

Μην το εκλαμβάνετε ως αδυναμία. Γνωρίζω και εγώ σχεδόν τα πάντα για αυτό το περιστατικό με τον Όλιβερ, δεν θέλω να σπαταλάται ο χρόνος μου για να αποδείξω τα αυτονόητα. Όμως να ξέρετε ότι όσα γνωρίζω δεν ταιριάζουν όλα με όσα λέγονται κι ας διαρρέουν από αρχές, καθηγητές ή όποιον άλλο. Έχω βεβαιότητα για το πως και τι συνέβη με τον Όλιβερ. Μετά μάλιστα από έρευνα γνωρίζουμε και τον τρόπο και την αιτία που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο όπως συνέβη στον άτυχο Όλιβερ και μόνο άνθρωπος μπορεί να το προκαλέσει.

Παρακαλώ πολύ, ας αφήσουμε τις Αρχές να κρίνουν. Έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία. Πιστεύω ότι όλα θα γίνουν δίκαια και ανάλογα με τις αποδείξεις. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε κανέναν εμείς. Δικαιολογημένα υπάρχουν διάφορα σχόλια με δυσαρέσκεια για το τι λέγεται ή αποκαλύπτεται σχετικά. Όμως τίποτα δεν είναι οριστικό πριν ανακοινωθεί επίσημα από τις Αρχές. Έχουν γνώση και οι φύλακες. Υπομονή, Καλά Χριστούγεννα με ηρεμία και αγάπη”.

Σχετικά Άρθρα