Όλιβερ: Σε ποιον ασκήθηκε δίωξη – Μιλά στο libre o δικηγόρος του ιδιοκτήτη του χάσκι

 Όλιβερ: Σε ποιον ασκήθηκε δίωξη – Μιλά στο libre o δικηγόρος του ιδιοκτήτη του χάσκι

Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση του  – του χάσκι που κακοποιήθηκε και κατέληξε – στην Αράχωβα, ασκήθηκε  από τον Εισαγγελία Λειβαδιάς, σε μία ανατροπή των εξηγήσεων που δόθηκαν ότι το σκυλί πέθανε μετά από επίθεση αγέλης άγριων σκύλων. Νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, αναφέρουν πως δεν είναι σίγουρο αν πρόκειται για πρόσωπο που έχει αναφερθεί ξανά ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση του Ολιβερ ή κάποιο άλλο, οι πληροφορίες πάντως συγκλίνουν ως προς το πρώτο. Επίσης, λέγεται πως πρόκειται για μέλος του δημοτικού συμβουλίου Αραχώβης.

Στο libre μιλά ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου, κάνοντας λόγο δυστυχώς για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, βάζοντας στο κάδρο τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και τους χειρισμούς που έκαναν. Συγκεκριμένα,

Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να θέσει υπό αμφισβήτηση και το πόρισμα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το χάσκι δεν κακοποιήθηκε από άνθρωπο «αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων. Θυμίζουμε πως η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, που παρέλαβε τον Όλιβερ πριν ξεψυχήσει, έχει χαρακτηριστικά αναφέρει:  «Εννοείται ότι υπήρχε κακοποίηση, ότι υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας».

Η Μάρθα Πουλτίδου έχει αφιερώσει τη ζωή της στα κακοποιημένα ζώα. Είναι επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων και σε ρεπορτάζ του libre είχε πει σχετικά με την υπόθεση: «Πίστευα ότι σε αυτή την υπόθεση δε θα υπάρξει ατιμωρησία, ότι μόνο και μόνο που ήταν τόσο βασανιστικός ο θάνατος του Όλιβερ θα έκαναν τα πάντα οι Αρχές. Τώρα βλέπουμε ότι τα φώτα έσβησαν… Όλη η Ελλάδα ξέρει ποιος το έκανε και οι Αρχές ούτε καν κινούνται. Έχει πληροφορίες από τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις ο κακοποιητής και πάει κάνει και μηνύσεις.

Στο libre μιλά ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, Αντώνης Ζαπάντης, για τις τελευταίες εξελίξεις.

«Είμαστε στο στάδιο της ανάκρισης, που προέρχεται από αστυνομική προανάκριση. Από τη στιγμή που η υπόθεση είναι στον ανακριτή, υπάρχουν συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι/κατηγορούμενος. Δεν έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία και το όνομα κατηγορουμένου. Θα έχουμε τις επόμενες μέρες και εμείς θα έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία όταν κληθεί να απολογηθεί ο κατηγορούμενος ή όταν θα είμαστε σε ώριμο δικονομικό στάδιο. Προς το παρόν δεν ξέρουμε κάτι, ούτε αν είναι ένας ο κατηγορούμενος, ούτε πόσοι και τι έχουν καταθέσει, ούτε τι λένε οι τεχνικές εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων».

Για τον πελάτη του και ιδιοκτήτη του χάσκι, ο κ. Ζαπάντης λέει:  

«Προσπαθώ να έχω μακριά από την υπόθεση, γιατί πάλι κάποιοι άρχισαν να τον κατηγορούν στα social media. Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει συνηθίσει από δημοσιότητα και τώρα πρέπει να απολογείται για κάτι που δεν έχει καμία δουλειά να απολογείται και επίσης το βάρος που έχει να σηκώσει είναι πολύ μεγάλο. Είναι 2-3 συγκεκριμένα άτομα που συστηματικά έχουν βαλθεί στα social να τον κατηγορούν».

Για αυτή την ιστορία που ξεκινά από τον Νοέμβριο έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά.

«Κρατήστε μικρό καλάθι, έχουν ακουστεί πολλές ανακρίβειες που έχουν αποπροσανατολίσει και την έρευνα. Ο καθένας πάει και καταθέτει ό,τι να’ναι. Γενικά έχουν καταθέσει πολλοί και σε μένα συγκεκριμένα ακόμα υπάρχουν τηλεφωνήματα που μου λένε ότι έχουν πληροφορίες, τους λέω να πάνε να τις καταθέσουν και μου λένε ότι φοβούνται».

Ρωτήσαμε ευθέως αν εκείνος βλέπει συγκάλυψη στην υπόθεση.

«Στην αρχή δεν ήθελα να το πιστέψω, αλλά τώρα όλα τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου ρέπουν στο να πιστεύω ότι τίθεται θέμα συγκάλυψης. Υπάρχουν πρόσωπα που είναι αναμεμειγμένα στους κόλπους της δικαιοσύνης και αργότερα από τη δική μας πλευρά θα ζητήσουμε να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουμε. Ερωτήματα που έχουν να κάνουν με χειρισμούς από την πλευρά της Δικαιοσύνης».

Ο ίδιος εκτιμά ότι μέσα σ’ αυτή ή την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε κάτι νεότερο.

«Απ’ όσο γνωρίζω η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή εδώ και περίπου 10 μέρες, άρα από ην άλλη εβδομάδα εκτιμώ ότι θα έχουμε κάποια εξέλιξη».

Σχετικά Άρθρα