Αράχωβα: Νέες καταγγελίες για συγκάλυψη της κακοποίησης του Όλιβερ – Έρευνα από τεχνικό σύμβουλο – Κινητοποιήσεις μέσα στην πόλη

 Αράχωβα: Νέες καταγγελίες για συγκάλυψη της κακοποίησης του Όλιβερ – Έρευνα από τεχνικό σύμβουλο – Κινητοποιήσεις μέσα στην πόλη

Εν μέσω νέων σφοδρών καταγγελιών για προσπάθεια συγκάλυψης της κακοποίησης του χάσκι στην Αράχωβα έρευνα θα πραγματοποιήσει τεχνικός σύμβουλος που πρότεινε η πολιτική αγωγή. Θα εξετάσει το πόρισμα του πραγματογνώμονα και θα καταθέσει στη συνέχεια τη δική του τεχνική έκθεση για τον Όλιβερ.

Επιπλέον θα τεθούν από την πολιτική αγωγή ερωτήματα προς τον δήμαρχο της Αράχωβας. Ο δήμαρχος θα κληθεί να απαντήσει εάν στο χωριό κυκλοφορεί πράγματι αγέλη αδέσποτων και άγριων σκύλων, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ευθύνονται για τον θανάσιμο τραυματισμό του χάσκι. Ακόμη, ο δήμαρχος θα κληθεί να απαντήσει εάν στο παρελθόν εμφανίστηκαν παρόμοια περιστατικά.

Ο κηδεμόνας του χάσκι επιμένει ότι ανθρώπινος παράγοντας οδήγησε στον θάνατο τον Όλιβερ αφού πρώτα το σκυλί βασανίστηκε με άγριο και βάναυσο τρόπο.

Την ίδια στιγμή οι φιλοζωικοί σύλλογοι και οργανώσεις ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, αυτή τη φορά μέσα στην Αράχωβα, συγκεκριμένη την προσεχή Κυριακή 17 Δεκεμβρίου. Μάλιστα κάποιοι φιλόζωοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληροφορούν όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ότι είναι διατεθειμένοι να τους πληρώσουν τα έξοδα μετακίνησης.

Χαρακτηριστική είναι η δημόσια καταγγελία από την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Νέμεσις» για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Κυνήγι Νατάσα Μπομπολάκη που μιλά ανοιχτά για άνωθεν εντολή ώστε να να κλείσει η υπόθεση.

Ο κηδεμόνας του Όλιβερ Μιχάλης Φλέγκας σχολίασε στο mega τις τελευταίες πληροφορίες για τη συπλοκή με άγρια σκυλιά: «Ένοχος για μένα υπάρχει. Θα φτάσω μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί εγώ είμαι η φωνή του αθώου Όλιβερ. Δυστυχώς, κανείς δεν ακούει τη φωνή του και προσπαθούν να καλύψουν τη φωνή του, την κραυγή και την αλήθεια».

«Τον είδα από την πρώτη στιγμή. Δεν είδα ούτε δαγκωματιές ούτε τίποτα. Μου το είπε και μετά η κτηνίατρος» πρόσθεσε. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του χάσκι, δεν είχε δει ποτέ τον Όλιβερ να τσακώνεται με άλλα σκυλιά.

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε για την υπόθεση αποκαλύπτοντας πως είδε ένα σκύλο να κατευθύνεται μαζί με έναν άνδρα σε αποθήκη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open και της Μαριάννας Γεωργαντή, η αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία ότι είδε έναν άνθρωπο μαζί με ένα σκυλάκι να κατευθύνεται προς μια αποθήκη.

Μάλιστα η ίδια έμεινε πίσω από κάποια δέντρα και άκουσε από την αποθήκη ένα κλάμα σκύλου, σαν να κακοποιείται και στη συνέχεια ένα ουρλιαχτό ανθρώπου, τον οποίο πιθανόν να δάγκωσε ο σκύλος.

Μετά, από την αποθήκη βγαίνει το σκυλάκι τραυματισμένο και σύρθηκε προς ένα τζιπ, για να κρυφτεί, με τον άνδρα να κατευθύνεται προς ένα αυτοκίνητο, του οποίου, μάλιστα, η αυτόπτης μάρτυρας είπε πως είδε και τις πινακίδες.

Η γυναίκα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατέθεσε όσα είδε στην αστυνομία, υπέδειξε την τοποθεσία στην Αράχωβα, ενώ έδωσε και τα δύο ψηφία από τις πινακίδες του αυτοκινήτου.

Τη μαρτυρία αυτή επεσήμανε και η επικεφαλής της ομάδας για την κακοποίηση των ζώων, Μάρθα Πουλτίδου, η οποία με ανάρτησή της ανέφερε:

«Κύριοι των ανθρωποκτονιών, σας δόθηκε μια σημαντική πληροφορία για τον Σ.Γ. Εξετάστηκε; Γιατί αρνείστε ότι υπάρχει; Επειδή ο τύπος έχει συγγενή αντιδήμαρχο;».

  • Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, τόνισε ότι το προανακριτικό υλικό που έχει συλλεχθεί δεν έχει δοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία δεν έχει κτηνιάτρους και δεν βγάζει ιατρικό πόρισμα. «Με βάση το δικό μας υλικό, καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό, δεν βλέπουμε άνθρωπο κάπου να κακοποιεί τον σκύλο» υπογράμμισε η κυρία Δημογλίδου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις και η πραγματογνωμοσύνη η οποία έχει οριστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σχετικά Άρθρα