Έλον Μασκ: Επισκέφθηκε κιμπούτς στο Ισραήλ που δέχθηκε επίθεση από τη Χαμάς

 Έλον Μασκ: Επισκέφθηκε κιμπούτς στο Ισραήλ που δέχθηκε επίθεση από τη Χαμάς

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο Έλον Μασκ μετέβη, τη Δευτέρα (27/11), στο Κφαρ Άζα – ένα από τα κιμπούτς που δέχθηκε επίθεση από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου – συνοδευόμενος από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το κιμπούτς ήταν το σπίτι της Αμπιγκέιλ Εντάν, μιας 4χρονης Αμερικανίδας με διπλή υπηκοότητα, η οποία απήχθη από τη μαχητική οργάνωση εκείνη την ημέρα και απελευθερώθηκε την Κυριακή (26/11).

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Έλον Μασκ περπάτησαν στο κατεστραμμένο κιμπούτς και αξιωματούχοι περιέγραψαν στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία τι συνέβη, όπως ανέφερε το Γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης, το οποίο επικαλείται το CNN σε σχετικό δημοσίευμά του. «Ο πρωθυπουργός και ο Έλον Μασκ μετέβησαν, στη συνέχεια, στο σπίτι της οικογένειας Εντάν, όπου ο Έλον Μασκ άκουσε την οικογενειακή ιστορία της 4χρονης Αμπιγκέιλ Εντάν, οι γονείς της οποίας δολοφονήθηκαν και η οποία απήχθη στη Γάζα και απελευθερώθηκε χθες (26/11) από τη Χαμάς», σημείωσε το Γραφείο Τύπου του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Υπέρ της εξουδετέρωσης της Χαμάς ο Έλον Μασκ

Σε μια ζωντανή διαδικτυακή συνομιλία στο Χ με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Έλον Μασκ συμφώνησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι το Ισραήλ πρέπει να καταστρέψει τη Χαμάς. «Αυτοί που έχουν πρόθεση να δολοφονήσουν, πρέπει να εξουδετερωθούν. Τότε πρέπει να σταματήσει η προπαγάνδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλον Μασκ, συμπληρώνοντας το εξής: «Απλώς εκπαιδεύουν ανθρώπους για να γίνουν δολοφόνοι». Ακόμα, ο επιχειρηματίας είπε ότι η Γάζα πρέπει να γίνει «ευημερούσα», τονίζοντας το εξής: «Αν (όλα) αυτά συμβούν, νομίζω ότι θα είναι ένα καλό μέλλον. Θα ήθελα πολύ να βοηθήσω».

Ο Έλον Μασκ θα συναντηθεί με τον Ισαάκ Χέρτσογκ κεκλεισμένων των θυρών, το απόγευμα της Δευτέρας (27/11), και ο Ισραηλινός Πρόεδρος αναμένεται να τονίσει την ανάγκη καταπολέμησης του αυξανόμενου αντισημιτισμού στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το Γραφείο του Προέδρου.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο του Ισραηλινού Προέδρου ανέφερε ότι εκπρόσωποι των οικογενειών των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, αναμένεται επίσης να συμμετάσχουν στη συνάντηση και θα μοιραστούν «τη φρίκη της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς, καθώς και τον συνεχιζόμενο πόνο και την αβεβαιότητα για όσους κρατούνται αιχμάλωτοι».

Από την πλευρά του, ο Έλον Μασκ δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχόλια μέσω της X ή των άλλων δύο πιο γνωστών εταιρειών του, της Tesla και της SpaceX. Η X και η Tesla δεν διατηρούν πλέον τακτική επικοινωνία με τα μέσα ενημέρωσης, μετά την εξαγορά της κοινωνικής πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ και τη διάλυση της ομάδας δημοσίων σχέσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2020.

Επισημαίνεται ότι η επίσκεψη του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία στο Ισραήλ σημειώνεται αφότου συμφώνησε με τον ισχυρισμό ότι οι εβραϊκές κοινότητες προωθούν το «μίσος κατά των λευκών», γεγονός που οδήγησε σε επίπληξη από τον Λευκό Οίκο και σε αποχώρηση των διαφημιστών από το X, δηλαδή από την πλατφόρμα που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως Twitter.

Σχετικά Άρθρα