Συρία: Καταγγέλλει την “αδικαιολόγητη επίθεση”του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικού αεροδρομίου 

 Συρία: Καταγγέλλει την “αδικαιολόγητη επίθεση”του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικού αεροδρομίου 

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε σήμερα αυτό που χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» ισραηλινή επίθεση εναντίον αεροπορικής στρατιωτικής βάσης στη βορειοδυτική Συρία, για την οποία το Ισραήλ δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

Η Συρία «καταδικάζει κατηγορηματικά τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα», που πραγματοποιήθηκαν το πρωί με στόχο τη βάση του Αμπού αλ-Ντουχούρ, στη βορειοδυτική επαρχία του Ιντλίμπ, και τα θεωρεί «αδικαιολόγητη επιθετική ενέργεια», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία καλούνται η διεθνής κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να «υιοθετήσουν αυστηρή στάση εναντίον των επανειλημμένων παραβιάσεων της συριακής κυριαρχίας από το Ισραήλ».

Εξάλλου ο αμερικανός ειδικός προεδρικός απεσταλμένος για τη Συρία και το Ιράκ δήλωσε σήμερα ότι τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη βάση Αμπού αλ-Ντουχούρ ήταν «αχρείαστη κλιμάκωση», η οποία δεν προάγει την περιφερειακή σταθερότητα.

Σε δήλωσή του στο X, ο πρέσβης Τομ Μπάρακ εκφράζει την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για τις επιθέσεις και προσθέτει ότι η Ουάσινγκτον ενθαρρύνει όλα τα μέρη να δώσουν προτεραιότητα στη «λογική επιχειρηματολογία» και όχι σε περαιτέρω στρατιωτικά επεισόδια.

Σχετικά Άρθρα