Σάκης Αρναούτογλου: Διπλή επιδείνωση του καιρού με χιόνια στις 25 και 28/11

 Σάκης Αρναούτογλου: Διπλή επιδείνωση του καιρού με χιόνια στις 25 και 28/11

Για τις νέες χιονοπτώσεις που αναμένονται στην χώρα μας και μάλιστα σε δύο φάσεις προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνοντας με νόημα ότι «οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την νύχτα του ερχόμενου Σαββάτου στα βόρεια δεν αποκλείεται να κατέβουν και σχετικά αρκετά χαμηλά (ακόμα και στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης και αυτά της Χαλκιδικής) ενώ με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, πιο αξιόλογη από πλευράς χιονοπτώσεων σε περιοχές ορεινές της βόρειας Ελλάδας, δείχνει να είναι η νέα επιδείνωση του καιρού την Τρίτη 28 Νοεμβρίου».

Ειδικότερα, από το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε συννεφιά στα κεντρικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας με τα φαινόμενα να είναι έντονα στα ανατολικά νησιωτικά της Ελλάδας. Φαινόμενα θα έχουμε και στην Κρήτη με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός ανοίγει, αλλά θα έχουμε κάποιες παροδικές βροχές σε Θεσσαλία, Αιγαίο και Κρήτη, ενώ σε Λάρισα και Μαγνησία θα έχουμε και καταιγίδες.

Το βράδυ μπόρες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και το Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα κεντρικά θα φτάσει τους 19 βαθμούς, στα βόρεια από 10 έως 16 και στα νότια στους 23. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 23 βαθμούς και στα ανατολικά από 16 έως και 22.

Στην Αττική, θα έχουμε από το πρωί συννεφιά και από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε μουντό καιρό και βροχές μέτριας έντασης. Στη συνέχεια οι βροχές θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς.

Την Παρασκευή, φαινόμενα με βροχές μπόρες και καταιγίδες θα έχουμε σε Ηπειρο και Ιόνιο, αλλά και στα ανατολικά νησιωτικά.

Το Σάββατο, αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με βροχές στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, στα ορεινά και ημιορεινά της Χαλκιδικής και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την Κυριακή νέες μπόρες χιονιού θα έχουμε στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά στη συνέχεια τα φαινόμενα θα κοπάσουν.

Τη Δευτέρα, θα έχουμε μπόλικο κρύο και λίγα σύννεφα, ενώ την Τρίτη νέα επιδείνωση με χιόνια στην ορεινή και βόρεια Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα