Σάκης Αρναούτογλου: Χιόνια ακόμη και στα πεδινά – Ο καιρός την έξοδο των Χριστουγέννων

 Σάκης Αρναούτογλου: Χιόνια ακόμη και στα πεδινά – Ο καιρός την έξοδο των Χριστουγέννων

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού από την Παρασκευή έως και την Κυριακή. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από τα ξημερώματα θα έχουμε πυκνά σύννεφα στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια και θα έχουμε βροχές και μπόρες. Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν στα 1200 μέτρα και με το πρώτο φως της ημέρας της Παρασκευής τα χιόνια και οι βροχές θα κατέβουν νοτιότερα. Από το μεσημέρι, όμως και μετά, τα φαινόμενα θα μεταφερθούν πιο ανατολικά και οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν μέχρι την Ευρυτανία και την Φθιώτιδα.

Το βράδυ της Παρασκευής θα υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες στα κεντρικά και τα νότια της χώρας, ενώ τα χιόνια θα κατέβουν ακόμη πιο χαμηλά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα κεντρικά, στους 4 με 10 στα βόρεια και στους 24 στα νότια. Στα δυτικά η θερμοκρασία αναμένεται στους 16 βαθμούς και στα ανατολικά στους 20. Σταδιακά βέβαια η θερμοκρασία θα πέσει παντού.

Στην Αττική λίγες συννεφιές και από το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε βροχές από τα ξημερώματα και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα χαλάσει περισσότερο. Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της περιφέρειας και από το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν. Η θερμοκρασία από 12 έως 9 βαθμούς.

Το Σάββατο κακοκαιρία θα έχουμε στα ΒΑ μέχρι και τη Θράκη και τη Θεσσαλία. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και στα 100 μέτρα, αλλά και μέχρι τα ορεινά της Αττικής.

Την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί, αλλά οι βοριάδες θα παραμείνουν ισχυροί.

Πάντως σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός στις 22 Δεκεμβρίου θα αλλάξει πάλι και θα έχουμε εκ νέου βροχές αλλά και χιονοπτώσεις.

Σχετικά Άρθρα