Σάκης Αρναούτογλου: Χιονοπτώσεις τα ξημερώματα στην Αττική

 Σάκης Αρναούτογλου: Χιονοπτώσεις τα ξημερώματα στην Αττική

Με τοπικές χιονοπτώσεις ο καιρός και αύριο Τετάρτη με την θερμοκρασία να κάνει κατακόρυφη πτώση σε δεκάδες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, τα ξημερώματα θα έχουμε νέες μπόρες χιονιού σε Λήμνο, Λέσβο και Σαμοθράκη ακόμη και στα 100 με 200 μέτρα. Χιόνια αναμένονται στα δυτικά των Τρικάλων, της Καρδίτσας και έως τα βόρεια της Αττικής.

Το πρωί της Τετάρτης στα κεντρικά, βόρεια και ανατολικά θα έχουμε νέες πυκνές συννεφιές, αλλά στα δυτικά αρκετό ήλιο. Ωστόσο στα ΒΑ της Αττικής και στην Εύβοια θα έχουμε νέες χιονοπτώσεις.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά τους 8 βαθμούς, στα βόρεια από 0 έως 7 και στα νότια στους 12 βαθμούς. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς και στα ΒΑ στους 6 με 7 και στα ΝΑ τους 17 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική τα ξημερώματα και από τα 600 μέτρα και πάνω θα έχουμε χιόνια στα βόρεια και μέσα στην ημέρα ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία από 7 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε χιονοπτώσεις στην Χαλκιδική αλλά στη συνέχεια θα έχουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 0 έως 6 βαθμούς.

Την Πέμπτη, χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς καθώς θα έχουμε έντονο το φαινόμενο της πάχνης στη βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Επίσης θα έχουμε συννεφιές στα δυτικά και λίγα φαινόμενα στην Ήπειρο με τοπικές χιονοπτώσεις.

Την Παρασκευή, και από τα δυτικά και τα νότια θα έχουμε μια ζώνη με βροχές που ενδεχομένως θα φτάσουν μέχρι την Αττική. Ίσως επίσης θα έχουμε και μικρής διάρκειας φαινόμενα στα ορεινά της Χαλκιδικής.

Το Σάββατο και στην Κρήτη θα έχουμε νέες συννεφιές με βροχές και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ήλιο με δόντια.

Την Κυριακή θα έχουμε σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Πάντως από 16 Ιανουαρίου έως και τις 19 του μήνα θα είναι έχουμε ξανά ανοιξιάτικο καιρό.

Σχετικά Άρθρα