Γιατί ο Μητσοτάκης βάζει διαρκώς στο… στόχαστρο τον Στέφανο Κασσελάκη

 Γιατί ο Μητσοτάκης βάζει διαρκώς στο… στόχαστρο τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα διατηρεί στο στόχαστρο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το γεγονός έχει προκαλέσει απορία στις τάξεις τους κυβερνώντος κόμματος αλλά καισ τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και τούτο διότι τίποτα δεν δείχνει απειλητικό για τη ΝΔ.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή Μπέπε Γκρίλο» είπε σε μία αποστροφή του λόγου του κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για την εκλογή της νέας Γραμματέως. Επίσης παρενέβη και στην εσωκομματική αντιπαράθεση στην Κουμουνδούρου για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, κάνοντας λόγο για… μαξιλαροπόλεμο.

Οι συνομιλητές του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει «μία εμμονή» με τον Στεφ. Κασσελάκη, η οποία δεν εξηγείται με τους τρέχοντες όρους των πολιτικών αναλύσεων, αφού προσώρας τουλάχιστον, δεν δείχνει να απειλεί την πολιτική κυριαρχία του ιδίου ή της ΝΔ στην πολιτική σκηνή.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, έχει αποδείξει ότι διαθέτει πολιτική διορατικότητα, αφού μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί σε όλες τις επιλογές του. Ακόμα και σε αυτές που για κανέναν άλλον στο κόμμα του δεν ήταν αυτονόητες, όπως πχ η εξάντληση της προηγούμενης τετραετίας. Υπ αυτή την έννοια, άπαντες στην κυβερνητική παράταξη προσπαθούν να κατανοήσουν το σκεπτικό με το οποίο ο Κ. Μητσοτάκης έχει αναγορεύσει σε ισότιμο «αντίπαλό του» τον Στεφ. Κασσελάκη.

Η πιο αυτονόητη από τις αναλύσεις που κάνουν είναι ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «έχει γκελ στην κοινωνία». Διαθέτει, με άλλα λόγια έχει φυσικό χάρισμα «αδιαμεσολάβητης», όπως τη χαρακτηρίζει και ο ίδιος, επικοινωνίας με τους πολίτες η οποία στο μέλλον μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Πολύ περισσότερο στην περίπτωση που όπως εκτιμούν κάποιοι στη ΝΔ οι τωρινές μαζικές αποχωρήσεις στελεχών της αριστερής πτέρυγας από το ΣΥΡΙΖΑ αποδειχθεί ότι θα απαλλάξουν τη νέα ηγεσία από πολλά βαρίδια.

«Ο Κ. Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι πολλές φορές λειτουργεί προληπτικά. Κάτι βλέπει και σπεύδει να το ξορκίσει» υποστηρίζουν κάποιοι στη ΝΔ. Και προβλέπουν ότι όσο θα περνάει ο καιρός, τόσο αυτή η πολεμική εναντίον του Στεφ. Κασσελάκη θα εντείνεται…

Με πληροφορίες από ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα