ΚΚΕ: “Ούτε μεζονέτες να ήταν τα σπιτάκια ανακύκλωσης”

 ΚΚΕ: “Ούτε μεζονέτες να ήταν τα σπιτάκια ανακύκλωσης”
💡 AI Summary by Libre

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι τα «πράσινα σπιτάκια» της ανταποδοτικής ανακύκλωσης αποδείχτηκαν μεζονέτες με κόστος αγοράς 370.454 € το καθένα.

Οι συμβάσεις υπογράφηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ, που ευνοεί επιχειρηματίες, ενώ η ανακύκλωση στην Αττική παραμένει στο 6,2%, αποτυγχάνοντας.

Η ανταποδοτική ανακύκλωση ωφελεί επιχειρηματίες, ενώ οι εργαζόμενοι λαμβάνουν ελάχιστα, και η κυβέρνηση αρνείται την ευθύνη για την αποτυχία του συστήματος.

Το ΚΚΕ ζητά διερεύνηση των καταγγελιών και ενίσχυση της αντίστασης ενάντια στην πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που παραδίδουν τη διαχείριση απορριμμάτων σε επιχειρήσεις.

«Τα λεγόμενα «πράσινα σπιτάκια» αποδείχτηκαν μεζονέτες», τονίζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Σημειώνει πως προκύπτει δαπάνη αγοράς 370.454 € για καθένα από τα σπιτάκια του συστήματος διαχείρισης συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

Το ΚΚΕ τονίζει πως είχε εγκαίρως επισημάνει μέσω της Λαϊκής Συσπείρωσης το θέμα για τις συμβάσεις από τα σπιτάκια ανταποδοτικής ανακύκλωσης, για τα απόβλητα συσκευασίας, που προωθήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ».

Παραπέμπει, δε, σε ανακοίνωση των αιρετών της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής, από

τις 21 Απριλίου 2023, με αφορμή τα λεγόμενα “πράσινα σπιτάκια” που, όπως υπογραμμίζει, αποδείχτηκαν… μεζονέτες.

«Οι συμβάσεις για τα “σπιτάκια ανταποδοτικής ανακύκλωσης” υπογράφηκαν στο

πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ, που παρέδωσε μαζί με την ανακύκλωση και εκατομμύρια

ευρώ σε επιχειρηματίες. Το αποτέλεσμα είναι να μην γίνεται ανακύκλωση και ενδεικτικό παράδειγμα είναι η Αττική όπου η ανακύκλωση είναι στο 6,2%, επιβεβαιώνοντας ξανά πως η ανακύκλωση είναι πλέον ασυμβίβαστη με τα κέρδη των ομίλων. Ακόμα περισσότερο Η ανταποδοτική ανακύκλωση αποδεικνύεται ότι αποτελούσε και αποτελεί ψίχουλα για ανθρώπους που παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και ζεστό χρήμα σε επιχειρηματίες. Είναι μάταιη, τόσο η προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει την ουρά της απ’ έξω, όσο και η προσπάθεια των άλλων κομμάτων να αναγνωρίσουν στην αμαρτωλή Ευρωπαϊκή Ένωση ρόλο “τιμητή”, τη στιγμή που η πολιτική της στρώνει το έδαφος για κάθε λογής σκάνδαλα», σημειώνει το ΚΚΕ.

Τονίζει πως μαζί με την ανάγκη να διερευνηθούν περαιτέρω οι καταγγελίες, να δυναμώσει η αντιπαράθεση με τις περιφέρειες, τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση, που με την πολιτική τους και τις αποφάσεις τους παραδίδουν τη διαχείριση των απορριμμάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με πολύ επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία του λαού και το περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα