Ο Μητσοτάκης παίρνει θέση για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ: “Τα 37 δισ. επινοήθηκαν για να κοιμίσουν την κοινή γνώμη” – Μηνύματα σε βουλευτές, κοινωνία και για ευρωεκλογές

 Ο Μητσοτάκης παίρνει θέση για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ: “Τα 37 δισ. επινοήθηκαν για να κοιμίσουν την κοινή γνώμη” – Μηνύματα σε βουλευτές, κοινωνία και για ευρωεκλογές

Τρία στοχευμένα μηνύματα έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή ομιλία του στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ κατά την εκλογή της νέας γραμματέως του κόμματος, Μαρίας Συρεγγέλα.  Το πρώτο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αφορούσε το εσωτερικό της ΝΔ και ειδικότερα τις “παραφωνίες” που αποτυπώνονται μετά την εκλογική νίκη της δεύτερης τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός απο την Πειραιώς απύθυνε εκ νέου συστάσεις προς τα στελέχη της παράταξης τονίζοντας πως ο λόγος τους πρέπει να είναι σαφής, ουσιαστικός και μετρημένος. Για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ηχηρό μήνυμα προς τα γαλάζια στελέχη προτρέποντας τους να “βουτάνε την γλώσσα στο μυαλό τους πριν μιλήσουν” καθώς φαίνεται πλέον πως οι αστοχίες στις δημόσιες δηλώσεις τους εμφανίζονται πολύ συχνά πλέον στο κυβερνητικό σχήμα.

  • “Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με μεγάλη ευθύνη” επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως αυτό “δεν είναι άλλοθι για λάθη, δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές”. 

Το δεύτερο μήνυμα του πρωθυπουργού αφορούσε την κοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει την  βούληση της κυβέρνησης για να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα έχουν κοινωνικό πρόσημο. 

Μίλησε για τον “κοινωνικό χαρακτήρα” των προωθούμενων  μεταρρυθμίσεων, επανέλαβε ότι η εισαγόμενη ακρίβεια είναι ο βασικός μας αντίπαλος της κυβέρνησης και παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα ειδικά στα τρόφιμα επιμένει. Η κυβέρνηση, ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, «από τους πρώτους μήνες προώθησε 20 νομοσχέδια με πρόσημο τις μεταρρυθμίσεις. Επόμενο βήμα μας είναι μια μεγάλη εθνική πρωτοβουλία, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με 10 παρεμβάσεις κοινωνικής δικαιοσύνης». Πολιτικός προσανατολισμός της ΝΔ, είπε ο πρωθυπουργός, «είναι οι γενναίες αλλαγές για την βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών».

  • Το τρίτο μήνυμα που έστειλε αφορούσε το διακύβευμα των ευρωεκλογών σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές τόνισε πως το στοίχημα της κάλπης θα είναι σύνθετο ζητώντας απο τα γαλάζια στελέχη να δώσουν τη μάχη για μια καθαρή νίκη της ΝΔ. “Να διατηρηθεί η σταθερή τροχιά του τόπου και από την άλλη η Ελλάδα να εκλέξει στην Ευρωβουλή στελέχη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό” δήλωσε.

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ  τόνισε πως “βλέπετε τα αδιέξοδα της άλλης πολιτικής όχθης. Στον ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Πέπε Γκρίλο και διαφωνούν για το διαβόητο μαξιλάρι. Παίζουν ‘’μαξιλαροπόλεμο’’ μεταξύ τους. Κρύβουν όλοι τους ότι αυτό το μαξιλάρι επινοήθηκε για να κοιμίσει την κοινή γνώμη, με χρήματα από άδικους φόρους, χωρίς κανέναν ελληνικό έλεγχο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα