Ξεσπά η μητέρα του Μαντή: “Σκότωσε το παιδί μου και δεν του πήραν καν το δίπλωμα”

 Ξεσπά η μητέρα του Μαντή: “Σκότωσε το παιδί μου και δεν του πήραν καν το δίπλωμα”

Ξεσπά η μητέρα του 21χρονου πολίστα Αδαμάντιου Μάντη που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο τον Νοέμβριο 2019, όταν ΙΧ τον παρέσυρε, την ώρα που εκείνος είχε βγει από το όχημα του φίλου του.

Η μητέρα του νεαρού ΚατερίναΤζιάλλα δήλωσε πως νιώθει δικαιωμένη για τον αγώνα της αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά είναι οργισμένη για την ποινή που επιβλήθηκε στον οδηγό που προκάλεσε το τροχαίο, στο οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα ο γιος της. Σημειώνεται πως η δίκη ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (15/11) έπειτα από έξι ώρες.

«30 μήνες με αναστολή και χωρίς καν να του πάρουν το δίπλωμα. Αυτό σημαίνει ότι θα ζήσει ελεύθερος τη ζωή του ενώ έστειλε το παιδί μου δύο μέτρα κάτω από το χώμα. Ο δολοφόνος οδηγός του γιου μου παραδέχθηκε ότι πήγαινε με υπερβολική ταχύτητα και ομολόγησε μπροστά στο δικαστήριο, ότι επέλεξε να σώσει το δικό του τομάρι και να πέσει πάνω στα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του 21χρονου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Όπως είπε η ίδια, όταν ρώτησε τον 57χρονο οδηγό αν μετά από τέσσερα χρόνια σκεπτόμενος αυτό έχει κάνει τι θα έκανε, με «απόλυτη κυνικότητα και χωρίς να ζητήσει ούτε μία συγγνώμη μου απάντησε ότι “έπρεπε να πάω από άλλο δρόμο”» πρόσθεσε η γυναίκα με τρεμάμενη φωνή, ενώ συμπλήρωσε ότι: «Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι με δική του απόφαση έπεσε πάνω σε ένα σταματημένο, με αλάρμ αυτοκίνητο, πήρε ποινή 30 μήνες με αναστολή, χωρίς να του πάρουν το δίπλωμα και συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος και να ζει τη ζωή του, ενώ εμένα έστειλε το παιδί μου δύο μέτρα κάτω από το χώμα και κατέστρεψε τη ζωή μου και της κόρης μου».

Όπως διευκρινίστηκε η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη με βάση τις προηγούμενες διατάξεις για τα τροχαία δυστυχήματα. Η κ. Τζιάλλα εξέφρασε δημόσια το «ευχαριστώ» της στον δικαστή, την εισαγγελέα και τη γραμματέα του δικαστηρίου της Τετάρτης «γιατί έμειναν για να τελειώσει η δίκη, για να τελειώσει η τραγωδία που βιώνω τα τελευταία 4 χρόνια». «Όταν αυτός ομολόγησε ότι έπεσε πάνω τους για να μην σκοτωθεί ο ίδιος, δεν είναι αυτό ανθρωποκτονία; Το μόνο που θέλω να καταλάβουν όλοι είναι ότι ο αγώνας αυτός έγινε με σκοπό ότι είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα ένας άνθρωπος που σκοτώνει έναν άλλο να είναι ελεύθερος και η αδικία να συνεχίζεται», πρόσθεσε η μητέρα του 21χρονου.

Σχετικά Άρθρα