“Ανοίγουν οι ουρανοί” στην Αθήνα- Οι ώρες που προβλέπονται καταιγίδες

 “Ανοίγουν οι ουρανοί” στην Αθήνα- Οι ώρες που προβλέπονται καταιγίδες

Η καιρική αστάθεια θα περιοριστεί από την Πέμπτη οπότε θα υπάρξει σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας. Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα δούμε θερμοκρασίες 33-35 και 36 βαθμούς κελσίου. Ωστόσο για σήμερα προβλέπονται μπόρες από το μεσημέρι και μετά οι οποίες θα επηρεάσουν και την Αττική.

Αναλυτικά για σήμερα Δευτέρα αναμένονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η χώρα θα έχει θερμική αστάθεια. Δηλαδή, μπορεί η μέρα, όπως αναφέρει, να ξεκινάει με καλό καιρό και καλές θερμοκρασίες και το απόγευμα να εκδηλώνονται αυτές οι μπόρες. Οι βροχές το απόγευμα θα πλήξουν το βορειοδυτικό Αιγαίο και τα ηπειρωτικά της χώρας. Η αστάθεια αυτή σήμερα δεν θα επηρεάσει θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει προς το μεσημέρι σήμερα τους 26 με 28 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 27 βαθμούς κελσίου. Μάλιστα, προέβλεψε ότι γύρω στις 5-8 το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες στην Αθήνα.

Ανάλογο καιρικό μοτίβο και στην Θεσσαλονίκη με βροχές και τοπικές καταιγίδες προς το απόγευμα με την θερμοκρασία να φτάνει στην συμπρωτεύουσα τους 27 βαθμούς το μεσημέρι.

Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης η αστάθεια θα παραμείνει έως και την Τετάρτη με την Πέμπτη οι βροχές να περιορίζονται στα βόρεια τμήματα της χώρα. Από την Παρασκευή και ιδιαίτερα το Σάββατο και την Κυριακή θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίες εξαιτίας θερμών αέριων μαζών που θα ‘ρθουν από τη Βόρεια Αφρική.

Σχετικά Άρθρα