Σάλος με τις δηλώσεις χορευτών της Μαρίνας Σάττι: Είμαστε έλληνες τούρκοι της Δ. Θράκης- Ζήτησε συγγνώμη (vid)

 Σάλος με τις δηλώσεις χορευτών της Μαρίνας Σάττι: Είμαστε έλληνες τούρκοι της Δ. Θράκης- Ζήτησε συγγνώμη (vid)

Βίντεο από τα παρασκήνια της διοργάνωσης, που κυκλοφορεί ευρέως και στα social media, εμφανίζει δύο εκ των χορευτών της ελληνικής συμμετοχής να δηλώνουν «Έλληνες Τούρκοι» σε τηλεοπτικό σταθμό του Αζερμπαϊτζάν. 

Μάλιστα ακούγονται να διευκρινίζουν για την καταγωγή τους, πως είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Είναι σαφές πως η δήλωση έχει αντίκτυπο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πολλώ δε μάλλον μόνο μια μέρα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα.

Στο ίδιο κανάλι είχε μιλήσει και η ίδια η Μαρίνα Σάττι.

Τι απαντά ο ένας από τους χορευτές της Σάττι

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ένας εκ των δυο χορευτών της ελληνικής συμμετοχής πήρε θέση μέσω του προφίλ του στο Instagram. Συγκεκριμένα σε story του ανέφερε ότι: «Θέλω να ζητήσω συγνώμη για τη παρεξήγηση κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης που δώσαμε σχετικά με την υπέροχη συνεργασία που είχαμε με την Μαρίνα Σάττι και προς μεγάλη μας έκπληξη είδαμε ότι η συνέντευξη διαστρεβλώθηκε.

Όταν είπαμε ότι είμαστε Έλληνες Τούρκοι δεν εννοούσαμε ότι είμαστε Τούρκοι πολίτες. Η αλήθεια είναι απλή. Είμαι Έλληνας πολίτης και ο Χούσο (ο άλλος χορευτής) είναι Γερμανός πολίτης, γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Γερμανία. Προφανώς μιλάμε και Τουρκικά και πάντα θέλουμε και ευχόμαστε οι δυο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, να ζουν ειρηνικά».

Σχετικά Άρθρα