Προειδοποιήσεις Νετανιάχου στη Χεζμπολάχ: Αν εισέλθει στον πόλεμο, θα είναι η καταστροφή του Λιβάνου

 Προειδοποιήσεις Νετανιάχου στη Χεζμπολάχ: Αν εισέλθει στον πόλεμο, θα είναι η καταστροφή του Λιβάνου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα την Χεζμπολάχ κατά του ανοίγματος ενός δεύτερου πολεμικού μετώπου με το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι αν αυτό συμβεί, θα επιφέρει ισραηλινές επιδρομές ως αντίποινα με ασύλληπτο μέγεθος, που θα προκαλέσουν καταστροφή στο Λίβανο.

Σε ένα επίσημο αντίγραφο της ενημέρωσης που έκανε ο Νετανιάχου σε άντρες των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, ο ίδιος τόνισε: «Δεν μπορώ να σας πω τώρα αν η Χεζμπολάχ θα αποφασίσει να εισέλθει πλήρως στον πόλεμο της Γάζας».

«Εάν η Χεζμπολάχ αποφασίσει να μπει στον πόλεμο, θα κάνει το λάθος της ζωής του. Θα το χτυπήσουμε με δύναμη που δεν μπορεί καν να φανταστεί και η σημασία για αυτήν και για τη χώρα του Λιβάνου θα είναι καταστροφική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου μιλώντας σε στρατιώτες στο βόρειο Ισραήλ και συνέχισε:

«Ξέρω ότι χάσατε φίλους, και είναι πολύ δύσκολο πράγμα, αλλά είμαστε στον αγώνα της ζωής μας, έναν αγώνα για το σπίτι μας. Αυτό δεν είναι υπερβολή, αυτός είναι αυτός ο πόλεμος. Είναι ‘σκοτώνεις ή σκοτώνεσαι’, και πρέπει να σκοτωθούν».

Ο πόλεμος αυτός άρχισε μετά από μία καταστροφική συνοριακή επίθεση που έκανε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, ενώ είναι ζήτημα «ζωής ή θανάτου» για το Ισραήλ, πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Εκκενώνονται επιπλέον 14 ισραηλινοί οικισμοί στα σύνορα με το Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) διέταξε το πρωί της Κυριακής (22/10) την εκκένωση επιπλέον 14 οικισμών στα βόρεια του σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο.

Ειδικότερα, οι οικισμοί που εκκενώνονται είναι οι: Shanir, Dan, Beit Hillel, Shaar Yishuv, Gosher, Liman, Mitzvah, Ilon, Goren, Garnot HaGilil, Ibn Menachem, Sasa, Tsivbon και Ramot Naftali.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί των νέων σφοδρών συγκρούσεων που σημειώθηκαν ανάμεσα ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και δυνάμεις της Χεζμπολάχ σε μεθοριακή πόλη του Λιβάνου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι μαχητές της σιιτικής οργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα