Μαζική εισβολή από αέρος στο βόρειο Ισραήλ -Επίθεση της Χεζμπολάχ με drones και ρουκέτες από τον Λίβανο

 Μαζική εισβολή από αέρος στο βόρειο Ισραήλ -Επίθεση της Χεζμπολάχ με drones και ρουκέτες από τον Λίβανο

Επικίνδυνη τροπή παίρνει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς υπάρχουν αναφορές για μαζική εισβολή με αεροσκάφη, πιθανότατα μη επανδρωμένα, που πέρασαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ αλλά και ρουκέτες. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας αριθμός αεροσκαφών – με ορισμένες αναφορές να κάνουν λόγο για αιωρόπτερα – εισήλθαν στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο όπου εδρεύει η σκληροπυρηνική Χεζμπολάχ.

Επίσης το Channel 4 του Ισραήλ μεταδίδει πως η Χαζμπολάχ ξεκίνησε επίθεση από το βορά, με ρουκέτες και drones.

Οι σειρήνες χτύπησαν σε όλη την περιοχή και οι Αρχές διέταξαν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο μέχρι νεωτέρας, λόγω της εισόδου «εχθρικών αεροσκαφών». Διαψεύδει η ίδια η αμερικανική πρεσβεία στην Βηρυτό ότι εκκενώνεται λόγω της επίθεσης της Χεζμπολάχ με ρουκέτες και drones κατά του Ισραήλ.

Σε ανάρτησή της στο X η πρεσβεία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν εκκενώθηκε και λειτουργεί κανονικά. «Οι αναφορές που λένε κάτι διαφορετικό είναι ψευδείς» αναφέρει ακόμη.

Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την επίθεσή της στο Ισραήλ κοντά στα σύνορα του Λιβάνου.

Η Ισραηλινή Έντεν Μπεν Ρουμπί με καταγωγή από Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη Χαμάς στο ρέιβ φεστιβάλ

Με τα θύματα να αυξάνονται συνεχώς στην Μέση Ανατολή μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ, η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα ανακοίνωσε πως έχασε την ζωή της η Έντεν Μπεν Ρουμπί, Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η πρεσβεία του Ισραήλ, «Η Έντεν Μπεν Ρουμπι δεν είναι πια ανάμεσα μας! Η Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα από μικρό παιδί δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη #Χαμάς ενώ έτρεχε να σωθεί. Η κτηνωδία δεν έχει ορια! Συλλυπητήρια στην οικογένεια της! Είναι φτωχά τα λόγια».

Σχετικά Άρθρα