Daily Mail: Αναγνώρισαν τη σορό του Πριγκόζιν από το κομμένο δάχτυλο

 Daily Mail: Αναγνώρισαν τη σορό του Πριγκόζιν από το κομμένο δάχτυλο

Η σορός του επικεφαλής της ομάδας Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ταυτοποίηθηκε από ένα κομμένο δάχτυλο, αφότου ανασυρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε.Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της Βάγκνερ σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το βράδυ της Τετάρτης, όταν το αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Τβερ, βόρειας της Μόσχας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ανώτερος διοικητής του Βάγκνερ αναγνώρισε το πτώμα από το κομμένο δάχτυλο, καθώς και τον δεύτερο στην εξουσία Ντμίτρι Ούτκιν από τα τατουάζ του, ο οποίος είναι επίσης νεκρός

Το κανάλι Telegram ανέφερε επίσης: Η σορός του Γεβγκένι Πριγκόζιν αναγνωρίστηκε επίσημα στο νεκροτομείο από έναν από τους διοικητής του PMC Wagner. Το κύριο σημάδι ήταν η απουσία ενός δαχτύλου».

Η συγκεκριμένη αναπηρία του Πριγκόζιν είναι ενθύμιο από τραυματισμό στο αριστερό του χέρι ενώ εξέτιε την ποινή του σε σωφρονιστικό ίδρυμα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Τα σενάρια για τη συντριβή του αεροσκάφους

Η είδηση έρχεται λίγες ώρες μετά την εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η συντριβή προκλήθηκε από σκόπιμη έκρηξη.

Ο ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ή στοιχεία καθώς έκανε τις δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου του Πενταγώνου.

Δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο Πριγκόζιν ήταν «πολύ πιθανόν» στόχος, υποδεικνύοντας μια βόμβα κρυμμένη στο αεροσκάφος ή σκόπιμο σαμποτάζ στο αεροσκάφος, αν και ο Ράιντερ αρνήθηκε να σχολιάσει αν το περιστατικό ήταν σχέδιο δολοφονίας.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο Πριγκόζιν και αρκετοί από τους υπολοχαγούς του έχουν σκοτωθεί και εάν ήταν ο θάνατος τους ήρθε ως εκδίκηση για την ανταρσία κατά που Πούτιν.

Δύο αμερικανοί αξιωματούχοι, από πλευράς τους, μιλώντας στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι πιθανότατα επρόκειτο για πύραυλο εδάφους-αέρος που προερχόταν από το εσωτερικό της Ρωσίας.

Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι οι πληροφορίες ήταν ακόμη προκαταρκτικές και υπό εξέταση, και δεν απέκλεισαν μια αλλαγή στην αξιολόγηση.

Σχετικά Άρθρα