Ρωσική πλευρά: Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες εξουδετέρωσαν τον Πριγκόζιν

 Ρωσική πλευρά: Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες εξουδετέρωσαν τον Πριγκόζιν

Στον ισχυρισμό ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες εξουδετέρωσαν τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, προκειμένου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να γιορτάσει την ημέρα ανεξαρτησίας του ουκρανικού έθνους, προχώρησε ο πρώην εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέι Μάρκοφ. Ο Μάρκοφ που είναι ένας εκ των γνωστότερων υποστηρικτών του Ρώσου προέδρου – έχει διατελέσει και στενός του σύμβουλος – δήλωσε πως είναι «απολύτως σαφές ότι ο Πριγκόζιν “σκοτώθηκε” από “την” ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών». Μάλιστα αφού κατηγόρησε τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Πριγκόζιν κάνοντας λόγο για έναν «Ρώσο ήρωα». Και όλα αυτά μόλις δύο μήνες μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Wagner.

Σημειώνεται ότι ο Μάρκοφ μιλώντας στο πρωί την Πέμπτη στην εκπομπή «Today» του BBC Radio 4, υποστήριξε ότι το Κίεβο θα «γιορτάσει» τον θάνατο του Πριγκόζιν και οι Ουκρανοί θα είναι «υπερήφανοι» για τη δολοφονία του. 

Παρά το γεγονός ότι μίλησε για σαφείς αποδείξεις ενοχής του Κιέβου δεν κατάφερε να αιτιολογήσει τα όσα είπε. Ακόμη πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα 5% που έχει αμφιβολίες σχετικά με τον θάνατο του αρχηγού της Wagner. Ακόμη αναφερόμενος στον Πριγκόζιν τον χαρακτήρισε «ήρωα της Ρωσίας και ήρωα του λαού του Ντονέτσκ».

Ζελένσκι για Πριγκόζιν: «Δεν έχουμε σχέση με τη συντριβή του αεροσκάφους… όλοι καταλαβαίνουν ποιος έχει»

H Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τη συντριβή του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο ηγέτης της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, όπως τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα στο Κίεβο, χθες Πέμπτη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον θάνατο του Πριγκόζιν, ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους είπε: «Όταν η Ουκρανία μίλησε και απηύθυνε έκκληση στις χώρες του κόσμου για τα αεροπλάνα, δεν εννοούσαμε αυτό, αλλά εννοούσαμε κάτι εντελώς διαφορετικό και θέλαμε υποστήριξη. Αν και, πιθανώς, θα βοηθήσει σίγουρα και σε κάποια κατεύθυνση».

Και συνέχισε, «φωτογραφίζοντας» κι αυτός, μετά τον Μπάιντεν, τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία: «Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτή την κατάσταση, αυτό είναι σίγουρο. Νομίζω ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται ποιος έχει σχέση».

Σχετικά Άρθρα