Βαρουφάκης: Παραμένει στο “τιμόνι” του ΜέΡΑ25 τουλάχιστον έως το συνέδριο – “Δεν θα γίνω Τσίπρας”

 Βαρουφάκης: Παραμένει στο “τιμόνι” του ΜέΡΑ25 τουλάχιστον έως το συνέδριο – “Δεν θα γίνω Τσίπρας”

Την απόφαση του να παραμείνει στην ηγεσία του ΜέΡΑ25, τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο του κόμματος, γνωστοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνει μεταξύ άλλων πως «όπως δεν ήμουν Τσίπρας το 2015, δεν θα γίνω Τσίπρας σήμερα», τονίζοντας πως κανείς «δεν δικαιούται να αφήσει το ΜέΡΑ25 ακυβέρνητο, χωρίς διαδικασία διαδοχής».

Η ανάρτησή του στο Twitter:

Συνοδοιπόροι, όπως δεν ήμουν Τσίπρας το 2015, δεν θα γίνω Τσίπρας σήμερα. Ουδείς αναντικατάστατος, ναι. Αλλά κι ουδείς δικαιούται να αφήσει το ΜέΡΑ25 ακυβέρνητο, χωρίς διαδικασία διαδοχής, πριν το καλοκαίρι, στο δρόμο για το Συνέδριο. Θα επρόκειτο για κλασική αστική ολιγαρχική στάση του τύπου: «μετά από εμένα το χάος». Το ίδιο και μια ανθρωποθυσία συνοδοιπόρων γύρω μου ώστε να μείνω εγώ αλώβητος την ώρα που ικανοποιείται το αίτημα κάποιων για χαρακίρι «υπευθύνων».

Έχω υποχρέωση στον κόσμο που μας σταματά στο δρόμο, που μας λέει «μην τα παρατήσετε». Έχω υποχρέωση σε εσάς να εγγυηθώ, τουλάχιστον μέχρι το Συνέδριο, την ανασυγκρότηση του ΜέΡΑ25. Της εμπροσθοφυλακής στη μάχη για την περιφρούρηση προοδευτικών πολιτικών, ιδεών, θέσεων και αξιών που μας υπερβαίνουν όλες και όλους, με πρώτη την επανα-νοηματοδότηση της διάκρισης Αριστεράς-Δεξιάς, η απαξίωση της οποίας συσκοτίζει τα αίτια της ανισότητας, την φύση της συστημικής κρίσης και τις δυνατότητες των πολλών να απελευθερωθούν από τον ζυγό των πολύ λίγων.

Σχετικά Άρθρα