Bild: “Ο ελληνικός Τύπος χλευάζει τον νεκρό Σόιμπλε” – Γερμανική οργή και για τον Βαρουφάκη

 Bild: “Ο ελληνικός Τύπος χλευάζει τον νεκρό Σόιμπλε” – Γερμανική οργή και για τον Βαρουφάκη

Θέμα στην Γερμανία έγινε ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε στην Ελλάδα ο θάνατος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…Τα πρωτοσέλιδα αρκετών ελληνικών εφημερίδων επέλεξαν να αναφερθούν πρωτίστως στον ρόλο του Γερμανού πολιτικού στην ελληνική κρίση, κατηγορώντας τον εν ολίγοις πως, αντί να βοηθήσει την Ελλάδα, συνέβαλε στην κατάρρευσή της.

Τα πρωτοσέλιδα αυτά στηλιτεύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο δημοσίευμα της Bild, με τίτλο «Ο ελληνικός Τύπος χλευάζει τον νεκρό Σόιμπλε».

«Η Γερμανία θρηνεί τον μεγάλο Γερμανό πολιτικό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και η Ευρώπη – από τα αριστερά ως τα δεξιά – απευθύνει το ύστατο χαίρε προς έναν μεγάλο Ευρωπαίο.

Μόνο ένας δρα και πάλι κακόβουλα: ο Έλληνας αντίπαλος του Σόιμπλε, ο ακροαριστερός Γιάνης Βαρουφάκης! Όπως και ο διαβόητος ελληνικός Τύπος, ο οποίος για μία ακόμη φορά παρεκτρέπεται με τον χειρότερο τρόπο», τονίζει η Bild.

«Σήμερα ο Βαρουφάκης έχει επιστρέψει και πάλι στην πολιτική ασημαντότητα – ζει ακόμη από τη φήμη του ως αντίπαλος του Σόιμπλε. Όμως η Ιστορία απέδειξε πως το δίκαιο ήταν με το μέρος του Γερμανού – κάτι που αναγνώρισε και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος λίγο πριν από τον θάνατο του Σόιμπλε είχε δηλώσει στην Bild πως “οι μεταρρυθμίσεις μας βοήθησαν να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή και να ενισχύσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Και παρά τους παγκόσμιους αντίθετους ανέμους η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται καλύτερα από αυτήν της Ευρωζώνης”. Τίποτα άλλο πέρα από αυτό δεν ήθελε ο Σόιμπλε», σχολιάζει η γερμανική ιστοσελίδα.

Παρουσιάζοντας τα επικριτικά προς τον Σόιμπλε πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου, όπως μεταξύ άλλων αυτά της Εφημερίδας των Συντακτών, της εφημερίδας Τα Νέα, της Αυγής και άλλων, η Bild καταλήγει πως φαίνεται να ισχύει ακόμη ότι «δεν είναι οι Έλληνες υπεύθυνοι για την ελληνική χρεοκοπία – αλλά ο Σόιμπλε και εμείς οι Γερμανοί».

Σχετικά Άρθρα