“Πόρτα” Βαρουφάκη σε συνεργασία με Τσακαλώτο: Είναι αργά πια για δάκρυα – Δεν υπάρχει κοινός τόπος

 “Πόρτα” Βαρουφάκη σε συνεργασία με Τσακαλώτο: Είναι αργά πια για δάκρυα – Δεν υπάρχει κοινός τόπος

Με «φόντο» τις φήμες για αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και δημιουργία νέου κόμματος, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, αποκλείει το ενδεχόμενο συνύπαρξης και εκτοξεύει έμμεσα «πυρά» για την ομπρέλα. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν θα μπορούσε το ΜέΡΑ25 με τη Ριζοσπαστική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, αν φύγει από το κέλυφος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, να συνυπάρξει πολιτικά και εκλογικά, ο κ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο Action24 στην εκπομπή “Επόμενη Μέρα”, απάντησε: «Την ομπρέλα την ανοίγεις όταν βρέχει αντιλαϊκά μέτρα. Κατόπιν εορτής, είναι αργά πια για δάκρυα. Δεν υπάρχει κοινός τόπος».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη φράση του πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι «η ταφόπλακα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε πως «ήταν λίγο προγενέστερο και τραβηγμένο όταν το ‘χα πει, αλλά το ‘χα σκεφτεί ειλικρινά» και μίλησε για «εξελισσόμενη κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «ο κ. Κασσελάκης είναι η ταφόπλακα σε αυτό που ήλπιζαν πολλοί από τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να ξαναγίνει. Ο κ. Κασσελάκης μπορεί να πάει πολύ καλά, να γίνει και πρωθυπουργός και να ‘χει και το logo του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό που ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον αυτόν που γνώριζα εγώ, αυτό τελείωσε».

«Ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές με το logo του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτό το logo να συμβολίζει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ και την απαρχή ενός marketing τεχνάσματος (…). Μην ξεχνάμε ότι έχουμε πρωθυπουργό που είναι προϊόν της McKinsey. Ο κ. Κασσελάκης είναι της Goldman Sachs. Θα μπορούσε κάλλιστα ο κ. Κασσελάκης να είναι ένας εξαιρετικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε επίσης ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Αν είχε κενή θέση εκεί και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει με σημαντικά προτερήματα τη θέση του προέδρου της ΝΔ;», διερωτήθηκε.

Τέλος, ερωτώμενος για έναν διάλογο μεταξύ των κομμάτων της Αριστεράς είπε ότι «είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο με οποιονδήποτε αυτοαποκαλείται προοδευτικός».

Σχετικά Άρθρα