Πυρά Φίλη κατά ΝΔ και ΜΜΕ: “Διαστρέβλωσαν όσα είπα”

 Πυρά Φίλη κατά ΝΔ και ΜΜΕ: “Διαστρέβλωσαν όσα είπα”

Για διαστρέβλωση όσων είπε σχετικά με την υποψηφιότητα του Οζγκιούρ Φερχάτ και τη μουσουλμανική μειονότητα, κάνει λόγο σε δήλωσή του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φίλης, εκφράζει «αποστροφή για το είδος δημοσιογραφίας που υπηρετούν ορισμένα ΜΜΕ», κατηγορεί τη  ΝΔ ότι «ψαρεύει ακροδεξιά ψήφο και εκφοβίζει τη μειονότητα στη Ροδόπη» και μιλά για «επιλογή τυφλή, λανθασμένη, τοξική για τη Θράκη και τη χώρα».

«Με απέχθεια και αποστροφή για το είδος της δημοσιογραφίας που υπηρετούν, παρακολουθώ από χτες το πρωί πολλά ΜΜΕ να διαστρεβλώνουν σε ακραίο βαθμό όσα είπα προχτές το βράδυ σε εκπομπή του Attica TV (με καλεσμένο και τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Άγγελο Συρίγο). Μου δόθηκε σήμερα η ευκαιρία να επαναλάβω την τοποθέτησή μου, στη ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου Ν. Χατζηνικολάου», αναφέρει παραθέτοντας το σχετικό βίντεο από τη συζήτηση.

Οι διευκρινίσεις Φίλη

«Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά» αναφέρει.

« Ρωτήθηκα προχτές αν μπορεί να είναι υποψήφιος στο νομό Ροδόπης ο πρώτος σε σταυρούς σύντροφος Οζγκιούρ Φερχάτ. Ασφαλώς μπορεί να είναι είπα -και το επανέλαβα σήμερα. Η γνώμη μου είναι αυτή, αλλά προφανώς είναι και γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού καταρτίζοντας εκ νέου τα ψηφοδέλτια, συμπεριέλαβε στην πρώτη θέση τον σ. Οζγκιούρ. Μήπως νομίζουν εκεί στα ΜΜΕ ότι ο… Φίλης κατήρτισε τα ψηφοδέλτια;

Στην ίδια εκπομπή επανέλαβα πολλές φορές ότι η μειονότητα είναι μουσουλμανική με τις γνωστές τρεις συνιστώσες και ότι αυτή είναι η θέση της χώρας και του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσα βέβαια ότι τα μέλη της μειονότητας μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται ατομικά όπως νομίζουν -κάτι στο οποίο συμφώνησε αμέσως (αυτονόητο είναι εξάλλου…) ο κ. Συρίγος, λέγοντας: «Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Δεν υπάρχει εδώ κανένα πρόβλημα (…) Έχουν δικαίωμα ατομικά να λένε ό,τι θέλουνε. Είμαι Τούρκος, είμαι Πομάκος, είμαι Τσιγγάνος, είμαι ό,τι θέλω». Αλλά τα ξεφτέρια της μαύρης δημοσιογραφίας, και φυσικά το εκλογικό επιτελείο της ΝΔ που τους καθοδηγεί από το παραβάν, άκουσαν εμένα μόνο!»

Δείτε απόσπασμα από τη συζήτηση για τη Ροδόπη από το 33 λεπτό και μετά

«Η ΝΔ ψαρεύει ακροδεξιά ψήφο και εκφοβίζει τη μειονότητα στη Ροδόπη»

Ο Νίκος Φίλης συνεχίζει:

« Θύμισα σήμερα στον κ. Χατζηνικολάου ότι πολλοί πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν παρόλα αυτά χαρακτηρίσει τη μειονότητα συλλήβδην τουρκική. Σχετικά με αυτό, είναι εξαιρετικό το σημερινό άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τίτλο «η ΝΔ ‘διαγράφει’ τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Σαμαρά». Ο Ψαρράς ανασύρει δηλώσεις και συνεντεύξεις πολιτικών με αναφορά σε τουρκική μειονότητα. (πχ. Κων. Καραμανλής, 1978: «Σήμερα υπάρχουν 10.000 Ελληνες στην Κωνσταντινούπολη και 120.000 Τούρκοι στην Ελλάδα. (…) Δεν είχα ποτέ την πρόθεση, ως Κυβέρνησις, να ενοχλήσω την τουρκική μειονότητα»). Παραθέτω το λινκ (https://www.efsyn.gr/…/393025_i-nd-diagrafei-samara-kai…), για να μην επαναλάβω όλα όσα γράφει».

Αναφέρει δε: «Αναρωτήθηκα, γιατί αφού η ΝΔ βλέπει παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στην ψήφο και επιπλέον και στη σταυροδοσία της μειονότητας, δεν ζητά από την κυβέρνηση την απέλαση του Τούρκου προξένου! Στην πραγματικότητα βέβαια, τα κίνητρα της ΝΔ είναι άλλα. Έχουν να κάνουν με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει σταθερά την ψήφο της μειονότητας χάρη στην πολιτική ειλικρινούς αναγνώρισης προς τα μέλη της, ισονομίας, ισοπολιτείας και όλων των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων που απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αλλά επίσης η ΝΔ δεν ανοίγει το θέμα μόνο για να «σβήσει» την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα έστω νομό. Δεν είναι αυτό το μόνο της κίνητρο. Την απασχολεί εξίσου να κερδίσει την ακροδεξιά ψήφο σε όλη την Ελλάδα και να εκφοβίσει τη μειονότητα. Και δεν την νοιάζει αν, προκειμένου να το πετύχει αυτό, βλάψει τα εθνικά συμφέροντα στη Θράκη. Τυφλή, λανθασμένη, τοξική επιλογή, στον αντίποδα του πρόσφατου πορίσματος της διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη (υπό την προεδρία Ντ. Μπακογιάννη), όπου επιτεύχθηκαν συγκλίσεις.

Κυρίως όμως πολιτική στον αντίποδα της ιστορικής σύσκεψης και συμφωνίας Κωνστ. Μητσοτάκη – Ανδρέα Παπανδρέου – Χαρ. Φλωράκη, μετά το πογκρόμ κατά της μειονότητας στην Κομοτηνή στις 29.1.90, από Έλληνες ακροδεξιούς εθνικιστές. Αυτή την πολιτική παράδοση πετάει στα σκουπίδια η σημερινή ΝΔ. Αναπόφευκτο, αφού πλέον την πολιτική της φαίνεται να καθορίζει η ακραία εθνικιστική Δεξιά στο εσωτερικό της».