Φίλης: Όποιος φέρει τη νεολαία στην κάλπη θα κερδίσει και τις εκλογές

 Φίλης: Όποιος φέρει τη νεολαία στην κάλπη θα κερδίσει και τις εκλογές

Ως την «πρώτη κυβέρνηση μετά την Μεταπολίτευση που αμφισβητεί την ίδια την Μεταπολίτευση» περιέγραψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης. Επ’ αυτού, επικαλέστηκε την πανεπιστημιακή αστυνομία, την επιχείρηση κατάργησης των διαδηλώσεων και το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

«Να μην ξεχνάμε και την πανδημία, είχαμε 37.000 νεκρούς και την διάλυση του ΕΣΥ», πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης, για να συμπληρώσει ότι «ενώ σε όλο τον κόσμο συζητούν πως θα ανασυγκροτήσουν τα δημόσια συστήματα υγείας, η Νέα Δημοκρατία επιλέγει την διάλυση και την ιδιωτικοποίηση». 

Ο Νίκος Φίλης υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είχε υποσχεθεί ασφάλεια», για να προσθέσει ότι «ασφάλεια με Τέμπη δεν υπάρχει». «Η ασφάλεια αφορά και την μετακίνηση των ανθρώπων, όπως και την εγκληματικότητα στις γειτονιές», συνέχισε τονίζοντας ότι φτάσαμε στο σημείο «να προάγονται στην αστυνομία στελέχη της Greek Mafia». 

Εκτίμησε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι παρελθόν», τον χαρακτήρισε «βάρος για τη Νέα Δημοκρατία» και προέβλεψε ότι «θα δρομολογηθούν εξελίξεις την επομένη των εκλογών».

«Είναι υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει την ατζέντα, να ξεπερνάει την ατζέντα παραπληροφόρησης και να επικεντρωθεί στα ζητήματα της κοινωνίας. Πρέπει να ξεφύγουμε από το να είμαστε σχολιαστές της καθημερινότητας», εκτίμησε, προβλέποντας μάλιστα πως «όποιος φέρει τη νεολαία στην κάλπη, θα κερδίσει και τις εκλογές».

Αναφορικά με την υπόθεση Γεωργούλη, ο Ν. Φίλης διαβεβαίωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πλήρη διαλεύκανση» και υπενθύμισε πως όταν η αξιωματική αντιπολίτευση πληροφορήθηκε τις καταγγελίες, «ζητήσαμε από τον Γεωργούλη να μην είναι στην ευρωβουλή, να μην είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας τις βολές της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι «συμψηφισμοί σε βάρος ενός κόμματος που έχει δώσει μάχη κατά των έμφυλων διακρίσεων, στο δρόμο και στη Βουλή, δεν μπορούν να γίνουν».

«Υπάρχει όμως ζήτημα τρόπου ανάδειξης των υποψηφίων, υπάρχει και θέμα δημοκρατικής συγκρότησης των κομμάτων», παρατήρησε με νόημα, χαρακτηρίζοντας ως «επίφαση Δημοκρατίας» την εκλογή ευρωβουλευτών μέσω ενιαίας λίστας σε όλη τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα